Prisen for et internationalt kørekort, så du kan leje en åben Bentley i USA, er kun 25 kr. Kortet bliver lavet med det samme i Borgerservice og er gyldigt i et år. Foto: Bil Magasinet

Prisen for et internationalt kørekort, så du kan leje en åben Bentley i USA, er kun 25 kr. Kortet bliver lavet med det samme i Borgerservice og er gyldigt i et år. Foto: Bil Magasinet

Har du styr på reglerne for internationalt kørekort?

Se, hvad du skal gøre for et få et

Af
Af Mathias Brandt vroom@sondagsavisen.dk

Har du planer om at rejse uden for EU og skal køre bil, skal du være opmærksom på reglerne for internationalt kørekort. Faktisk er det påkrævet at have ét, når du skal køre bil uden for Europa.

Et internationalt kørekort udstedes på grundlag af et gyldigt dansk kørekort og er en international oversættelse af dit danske kørekort, som er gyldig i over 175 lande uden for Europa. Bemærk, at det kun er gyldigt, så længe du har dit danske kørekort med – det skyldes, at kortet blot er en international oversættelse af dit danske kørekort.

Ansøgning

Du kan udfylde og udskrive en ansøgningsblanket om internatonalt kørekort på forhånd på borger.dk eller bare møde op i Borgerservice.

Du skal medbringe:

Dit danske kørekort (skal være gyldigt)

Et foto, der lever op til retningslinjer for foto til kørekort

Pas

NemID, som du skal bruge, når du logger på selvbetjening-standeren i Borgerservice

Publiceret 20 May 2018 09:00

SENESTE TV

Kisser og Søren kommer og underholder

Show Det populære par Kisser og Søren besøger Helsinge Pensionistforening fredag 18. januar.

"Kisser og Søren er lig med ægte dansk folkelig underholdning og er et sikkert hit med deres brede repertoire. Det hele bliver serveret med et glimt i øjet og smil på læben i et behageligt lydniveau. Kisser og Søren har hurtigt opnået en status samt stor respekt som foregangs"mænd" for den ægte danske populær musik. Ingen har formået så hurtigt at slå sig fast i det danske publikum som Kisser og Søren med deres finurlige tekster og iørefaldende melodier. Det er dansk, det er pop og særdeles medrivende," skriver Helsinge Pensionistforening i en pressemeddelelse.

Man kan opleve Kisser og Søren i Café Appetit, Helsingegården 18. januar kl. 14.30. Der er gratis adgang for pensionistforeningens medlemmer, og tilmelding er ikke nødvendig.

Kapp