Udvalgsformand:

Vi skal spare 12 mio. kr. på børneområdet

Der er ikke just udsigt til en pengeindsprøjtning til sprogområdet i Gribskov Kommune. I 2019 og 2020 skal der i stedet i alt spares på børneområdet

Af
Af Alice Riis Bach

Sisse Krøll Willemoes, hvordan forholder du dig som formand for Børne og Familieudvalget til konklusionen i kvalitetsrapporten 2016/2017 om at 'andelen af børn, der har store sproglige udfordringer er steget markant'?

”Jeg er bekymret for de tal der er kommet i kvalitetsrapporten,” siger Sisse Krøll Willemoes og uddyber: ”Jeg er bekymret for at der er så mange børn der kommer videre i skolen med sprogvanskeligheder, for vi ved jo at det betyder noget for hvordan de klarer sig i skolen.”

LÆS OGSÅ: Rapport fastslår: Markant flere børn med sprog-vanskeligheder i Gribskov

Hvad vil du gøre for at nedbringe antallet af børn med store sproglige udfordringer?

”Vi må sikre os at alle børn bliver testet i dagtilbuddene. Vi er i fuld gang med at implementere et nyt effektprogram på alle skoler og i alle dagtilbud, så det er den vej igennem vi kan opfange de børn, der har brug for en særlig indsats. Og jeg oplever, at vores personale i dagtilbuddene er dygtige til børns sproglige udvikling. Jeg ved at det er noget lederne i dagtilbuddene har fokus på.”

Borgmester Anders Gerner Frost har bebudet besparelser efter økonomigennemsynet i januar, hvad kommer det til at betyde for børneområdet?

”Vi står overfor besparelser på børneområdet, men vi er i Børne og Familieudvalget enige om, at det ikke må koste på normeringerne i daginstitutionerne. Vi ønsker ikke forringelser på de varme hænder.”

LÆS OGSÅ: Talepædagoger i opsigtsvækkende interview: 'Vi kan ikke løbe hurtigere end vi gør nu'

Hvor meget skal der spares?

”Der skal spares 8 millioner på børneområdet i 2019 stigende til 12 millioner i 2020 - altså 12 millioner kr. i alt.”

OPDATERING: Ugeposten havde i første omgang skrevet, at der skulle spares 8 mio. kr. i 2019 og 12 mio. kr. i 2020. Det rigtige tal er 8 mio. kr. i 2019, der så stiger til 12 mio. kr. i 2020. Ugeposten beklager misforståelsen.

Publiceret 16 May 2018 09:49

SENESTE TV

Se Sverige fra luften i Kulturhavn Gilleleje

udstilling Lars Bygdemark har i mere end 40 år fløjet over Sverige og taget hundredetusindvis af billeder af et land med mange forskellige landskabstyper.

Fredag 26. oktober kl. 15 er der i Kulturhavn Gilleleje fernisering på udstillingen 'Sverige fra luften' med en række af hans fotos.

Landskabets fortællinger

"I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger. Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt," skriver arrangøren i en pressemeddelelse. Alle er velkomne, og der er gratis adgang til ferniseringen.

20. november kl. 17 beretter fotografen om sin teknik og viser lysbilleder. Udstillingen kan ses til 12. december.

jesl