Ny sommerskole i Tisvilde:

Ole satser på kunsten og fotografiet

Skifter karriere for at undervise og coache

Af
Jens Berg Thomsen

karriereskift En karriere i erhvervslivet er forbi for denne gang for Ole Jauch fra Tisvilde. I stedet for it-branchen, vil han nu satse på maleri, fotografi, coaching og kurser fra huset i Tisvilde.

“Jeg har brug for at kunne træde ud og så få maling på fødderne, når jeg står ud af min seng. Det er dejligt at være på arbejde, selvom man er hjemme,” siger Ole Jauch.

Efter forskellige lederjob i it-branchen og en karriere, der begyndte midt i 80'erne, er han hoppet ud af karriereræset og satser nu fuld tid på at male, coache, tage billeder og undervise.

“Sidste år i august stod det klart for mig, at det var det her, jeg skulle satse på. Jeg havde selv en coachingsession, hvor jeg fik at vide, at jeg skulle arbejde med menneske og formidling og bruge mine evner tilat få ting ti lat ske. Alle trådene samledes for mig,” siger Ole Jauch.

Han har ved siden af sine job malet i 25 år, og det gode gammeldags fotografi lærte han at bruge, da han var 16 år.

“Det var min far, der lærte mig det. Vi havde mørkekammer i kælderen, og der lærte jeg at fremkalde,” siger Ole Jauch.

Bygger mørkekammer

Nu er han ved at bygge mørkekammer i sit hus' tidligere køkken.

“Jeg hører til i den analoge verden. Der mærker jeg passion og udtryk. Det er ikke fordi, det analoge er mere rigtigt end det digitale. For mig handler det om, at det helst både skal flytte noget i de, der ser på tingene og mig, der har lavet dem. Det er en følelse. Når jeg holder fotokursus, er det ikke det tekniske, du lærer, men hvad du iagtager, hvad der er fokus på og hvad der skaber følelser,” siger Ole Jauch.

Derfor vil han nu skabe en sommerskole, som man kan melde sig til i ugerne 27 og 29.

Ole Jauchs fotogerning har blandt andet bragt ham til Bangladesh og Nordvestjylland, men det er også blevet til lokale billeder.

“Jeg har boet her i 12 år, og jeg synes, mit lokalområde her er genialt, fordi der er det hele. Jeg siger dog stadig 'Tisvilde' med tryk på det første i, men jeg synes området er godt, for her er både strand, skov og by. Det har man ikke mange andre steder,” siger han.

Projektet i Bangladesh handler om folkefærdet dalitterne, der lever uden for kastesystemet.

Ole Jauch vil også undervise i maleri i sin sommerskole.

Ole Jauch vil også undervise i maleri i sin sommerskole.

Uden for systemet

“De har ingen muligheder, men det jeg møder derude, er ikke armod og fattigdom. De lever meget i nuet, og selvom der ikke er tale om hverken krig eller hungersnød for dem, er der trods alt stadig tale om fem millioner mennesker. Deres historie ville jeg gerne fortælle, så jeg har allieret mig med en antropologistuderende, der skriver deres historie, og så tager jeg et portræt af dem,” siger Ole Janch.

Sommerskolen skulle gerne suppleres af flere kurser med tiden, og han har også “flere projekter på tegnebrættet,” fortæller han.

“Det skal handle om at arbejde med sig selv og finde udtryk og passion igen, hvis man er gået lidt i stå. Jeg har både det kreative i mig, og samtidig kan jeg qua min baggrund i erhvervslivet og finde system, mønstre og målrettethed, der gør, at der kommer struktur på tingene, og at kreativiteten ikke flagrer rundt,” siger Ole Jauch.

Man kan læse mere om Tisvilde Kunstskole på www.tisvildekunstskole.dk.

Der bliver fotograferet på film, men også på papir. Det bliver disse kameraer brugt til.

Der bliver fotograferet på film, men også på papir. Det bliver disse kameraer brugt til.

På væggen hænger der fotografier fra rundt om i verden.

På væggen hænger der fotografier fra rundt om i verden.

Publiceret 14 April 2018 06:00

SENESTE TV