Meryl Streep og Tom Hanks i Tisvilde Bio

I ”The Post” mødes Streep og Hanks for første gang på lærredet

film Tisvilde Bio fortsætter med Steven Spielbergs nye film ”The Post” med Meryl Streep og Tom Hanks i hovedrollerne.

The Independent skrev i omtalen af filmen, at Spielbergs mesterlige, tekniske formåen og fortælleevne sætter ham i stand til at gøre selv Tom Hanks indkøb i det lokale supermarked til en intens, nervepirrende thriller.

Washington Post er i 1971 kommet i besiddelse af fortrolige Pentagon-dokumenter, der afslører, at regeringen mildest talt har fiflet med sandheden om Amerikas involvering i Vietnamkrigen. Redaktøren Ben Bradlee (Hanks) og udgiveren Katharine Graham (Streep) står i et dilemma. Skal avisens fremtid sættes på spil i sandhedens tjeneste?

Regeringen, og ejerkredsen er lodret imod en udgivelse. Katharine Graham kæmpede også med et personligt dilemma, fordi kvindelige chefer i datidens USA ikke var i høj kurs, og det hele blev ikke nemmere af, at hun også var personlig ven med forsvarsminister McNamara.

The Telegraph gav filmen fem stjerner med overskriften: ”Spielbergs spændende drama om Pentagon Papirerne har givet Meryl Streep den bedste rolle i årevis”.

Kim Skotte skrev i Politiken: ”Streep er fremragende over for Tom Hanks i Spielbergs symbolsk aktuelle film om dengang, The Washington Post trodsede presset fra en løgnagtig og brutal præsident ved navn Nixon”.

Også Filmmagasinet Ekko har grebet dybt i posen med stjerner. Simon Pasternak gav den fem stjerner med ordene ”Det er Steven Spielbergs bedste film siden ”München” fra 2005”.

”The Post” vises 10. – 15. april kl. 20 i Tisvilde Bio.

Sidste udkald

Der er en sidste chance for at se ”Loving Vincent”, verdens første animerede oliemalerfilm om Vincent van Gogh, hvor kunstnerens univers og skæbne opleves på første hånd.

Per Juul Carlsen, DR1 Filmland gav den fem stjerner.

Den vises 13. april kl. 15 og 15. April kl. 16. logy

Publiceret 14 April 2018 10:00

SENESTE TV