I ”The Post” mødes Streep og Hanks for første gang på lærredet i den meget anmelderroste film. Pressefoto

I ”The Post” mødes Streep og Hanks for første gang på lærredet i den meget anmelderroste film. Pressefoto

Meryl Streep og Tom Hanks i Tisvilde Bio

I ”The Post” mødes Streep og Hanks for første gang på lærredet

film Tisvilde Bio fortsætter med Steven Spielbergs nye film ”The Post” med Meryl Streep og Tom Hanks i hovedrollerne.

The Independent skrev i omtalen af filmen, at Spielbergs mesterlige, tekniske formåen og fortælleevne sætter ham i stand til at gøre selv Tom Hanks indkøb i det lokale supermarked til en intens, nervepirrende thriller.

Washington Post er i 1971 kommet i besiddelse af fortrolige Pentagon-dokumenter, der afslører, at regeringen mildest talt har fiflet med sandheden om Amerikas involvering i Vietnamkrigen. Redaktøren Ben Bradlee (Hanks) og udgiveren Katharine Graham (Streep) står i et dilemma. Skal avisens fremtid sættes på spil i sandhedens tjeneste?

Regeringen, og ejerkredsen er lodret imod en udgivelse. Katharine Graham kæmpede også med et personligt dilemma, fordi kvindelige chefer i datidens USA ikke var i høj kurs, og det hele blev ikke nemmere af, at hun også var personlig ven med forsvarsminister McNamara.

The Telegraph gav filmen fem stjerner med overskriften: ”Spielbergs spændende drama om Pentagon Papirerne har givet Meryl Streep den bedste rolle i årevis”.

Kim Skotte skrev i Politiken: ”Streep er fremragende over for Tom Hanks i Spielbergs symbolsk aktuelle film om dengang, The Washington Post trodsede presset fra en løgnagtig og brutal præsident ved navn Nixon”.

Også Filmmagasinet Ekko har grebet dybt i posen med stjerner. Simon Pasternak gav den fem stjerner med ordene ”Det er Steven Spielbergs bedste film siden ”München” fra 2005”.

”The Post” vises 10. – 15. april kl. 20 i Tisvilde Bio.

Sidste udkald

Der er en sidste chance for at se ”Loving Vincent”, verdens første animerede oliemalerfilm om Vincent van Gogh, hvor kunstnerens univers og skæbne opleves på første hånd.

Per Juul Carlsen, DR1 Filmland gav den fem stjerner.

Den vises 13. april kl. 15 og 15. April kl. 16. logy

Publiceret 14 April 2018 10:00

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV