Tog ud på danseskole for at se efter piger:

66 år senere fejrer Karen og Hardy krondiamantbryllup

86-årige Hardy Jensen tog ud til en danseskole for at se, om der kunne være nogle interessante bekendtskaber. I onsdags fejrede han krondiamantbryllup med Karen, som han mødte den aften

Af
Jeppe Helkov

I en tid, hvor det næsten er blevet mere normalt, at par bliver skilt, end at de bliver sammen - er det dejligt med succeshistorier. Succeshistorier, der viser, at kærligheden kan klare alt.

En sådan succeshistorie er 84-årige Karen Lysgaard Jensen og 86-årige Hardy Jensen.

De mødte hinanden i 1952 - og sidste onsdag kunne de så fejre krondiamantbryllup. Og spørger man Karen Lysgaard Jensen har de mange år med Hardy været 'en dans på roser'.

“Det har været en dans på roser hele livet. Det synes jeg virkelig,” siger hun og kigger kærligt hen på Hardy.

Det var da også kærlighed ved første blik, da parret mødte hinanden.

Var ikke i tvivl

“Vi mødtes i Hillerød på et hotel, hvor der var dansekursus. Der stod jeg udenfor sammen med min kammerat og kiggede, om der kom nogle interessante piger. Og så kom Karen. Det er så 66 år siden. Jeg var ikke i tvivl, om at det skulle være os, da jeg så hende,” siger Hardy.

Faktisk var han så sikker, at han på Karens 18 års fødselsdag forærede hende et helt spisestel, så de havde service til fremtiden.

“Jeg havde det lige sådan. Vi faldt bare for hinanden. Hardy var en stabil, ung mand. Selvom der havde været andre bekendtskaber, havde jeg aldrig haft det sådan, som jeg fik det med Hardy,” siger Karen og fortsætter:

“Der har ikke været nogen kriser imellem os. Jeg synes ikke, der har været uenigheder. To mennesker har altid forskellige meninger, men der har ikke været nogen sammenstød. Hardy er sød og rar - og altid meget opmærksom. Og så har han forkælet mig.”

’Jeg var hunderæd’

“Jeg var hunderæd og ville ikke have kørekort, da jeg var yngre. Men Hardy bestilte kørelærer, og jeg rystede nærmest af skræk. Da jeg så var færdig, forærede han mig også en ny bil. Så bliver man da forkælet. Sådan har det været hele vejen igennem,” siger Karen.

“Da jeg fyldte 70, fik jeg en bil af Karen,” afbryder Hardy.

“Hun vidste det bare ikke,” siger han med et grin.

Netop humoren parret imellem er også tydelig at mærke. Selvom Ugepostens udsendte kun har været i selskab med Hardy og Karen i 10 minutter, bliver der hele tiden grinet. Som da parret skal fortælle, hvad de har arbejdet som.

“Jeg har været murer,” siger Hardy.

“Ja, og jeg har været hjemmegående,” siger Karen, før Hardy igen bryder ind.

“Jeg siger ligesom overlærer Andersen i Matador, Karen havde rigeligt i mig,” siger han med et grin.

Hemmelig kærlighedsopskrift

Spørger man parret selv, hvad deres hemmelige kærlighedopskrift er, har Hardy et klart svar. Mens mange går efter at finde en partner, som de har meget til fælles med, har den modsatte opskrift virket for Hardy og Karen.

“Jeg siger tit til Karen, at vi aldrig er enige. Så siger hun, at det ikke passer. Så kan jeg bare sige, der kan du se. Vi er meget forskellige, og der er mange ting, vi ikke er enige om. Men vi bliver enige til sidst. Altid,” siger Hardy.

Men selvom 65 års ægteskab er mere end de fleste par kan drømme om, håber de stadig at få lidt mere med.

“Der er forhåbentlig nogle gode år tilbage. Det satser vi på. Vi håber at tage jernbryllup med. Det er 70 år,” siger Karen.

Ugeposten ønsker det glade par et stort tillykke med de 65 års ægteskab.

Publiceret 12 April 2018 10:00

SENESTE TV