Jimmi og Bolette missede drømmepræmie:

’Om vi så havde bygget Rom på én uge, havde vi ikke vundet’

Gilleleje-parret Jimmi og Bolette måtte tage slukøret fra finalen i Nybyggerne. ’Måske har vi været fejlcastet fra starten’, siger Bolette

Af
Jeppe Helkov

ÆRGRELSE Prøv at forestille dig, at du er lige ved at opnå dit livs største drøm. Du er faktisk så tæt på, at du stort set bare skal strække armen for at nå drømmen, der svæver rundt i en boble foran dit hoved. Men pludselig brister boblen - og på et millisekund er drømmen væk. Pist borte. Nogenlunde det skete tirsdag aften for Jimmi og Bolette fra Gilleleje. De var med i TV2-programmet Nybyggerne, hvor de kæmpede om at vinde en lejlighed til 3,4 mio. kr. Men da studievært Puk Elgaard udnævnte vinderne på live tv, var det ikke Jimmi og Bolettes navn, der blev råbt op. “Jeg har af hele mit hjerte hele vejen håbet, at vi ville vinde den her kæmpe præmie. Vi har gjort alt, hvad vi har kunnet. Vi har kæmpet for vores familie og givet alt, hvad vi overhoved havde. Det har været mega-hårdt med børnene, fordi vi ikke har kunnet slappe af på noget tidspunkt,” siger Bolette her et par dage efter finalen, hvor hun har fået det hele lidt på afstand.

En flad fornemmelse

“Men et eller andet sted har jeg i min mave kunnet mærke, at der har været andre kræfter på spil i forhold til at finde en vinder. Om vi så havde bygget Rom på en uge, havde vi ikke vundet. Men vi havde selvfølgelig en meget flad fornemmelse. Vi var dybt skuffede, og jeg græd mig selv i søvn.” I minutterne før vindernes navn blev udråbt, var det da også tydeligt på alle de fire par i Nybyggerne, at præmien ikke bare var et gavekort på 1.000 kr. til det lokale byggemarked. Da der blev stillet om til et af de andre par, Thomas og Mike, rystede Thomas så meget på hænderne, at han på ville have rystet af al brusen ud af en hvilken som helst sodavand.

Havde det meget mærkeligt

Bolette fortæller også, at hele finaledagen var meget speciel. Til finalen havde hvert par inviteret venner og familie til at komme og være med, når vinderne skulle findes. “Vi var kommet i god tid. Der skulle ryddes lidt op i lejligheden. Vi skulle snakke med produktionen om, hvornår de kom op, og hvor vi skulle stå. Vi fik at vide, hvornår vi skulle i sminken. Så det var en meget praktisk dag. Men vi havde glædet os rigtig meget til at se vores familie og venner. Mine tre veninder var der, og så havde vi nogle gode venner, der kom helt fra Esbjerg. Så skulle vi sidde dér og se det sammen og spise jordbærkage. Men jeg havde det meget mærkeligt.” Hvilke tanker strømmede igennem hovedet på dig, da Puk Elgaard sagde ’og vinderne er.....’? “Jeg nåede ikke at tænke så meget. Da vi så det første afsnit sammen og så, at Frederik (der endte med at vinde programmet med sin kæreste Charlotte, red.) lavede den her fjollede ting inde på Rådhuspladsen (kørte ind på en lukket metroplads for at vende sin bil med trailer. Herefter blev han smidt ud af nogle sure byggearbejdere, red.). Der sagde jeg, at den vinder de på.”

Det er bare sur røv

“Jeg har hele vejen igennem sagt til Frederik og Charlotte, at de er nogle dejlige og elskværdige mennesker. Ikke at vi andre ikke er det. Men de har noget, som Danmark gerne vil have. Det vægtede åbenbart tungere i vægtskålen. Det er bare sur røv. Men sådan er det med reality-tv. Det skal man måske gøre sig nogle tanker om, inden man melder sig til programmet. Det er måske ikke det, at man har nogle kreative tanker, der er afgørende,” siger Bolette. “Jeg blev ramt af en tomhed, da det ikke var vores navne, der blev råbt op. Og samtidig også af en magtesløshed og frustration over, at vi ikke kunne gøre noget ved det. Afgørelsen var ude af vores hænder.”

Usikre på konkurrencen

Dagene efter finalen har Bolette blandt andet brugt på at tænke over, om hun og Jimmi kunne have gjort noget anderledes. Her ærgrer hun sig især over, at der er blevet lagt så meget vægt på, at vinderparret, Frederik og Charlotte, har rykket sig mest håndværksmæssigt. “Til at starte med var vi meget usikre på, hvad det var for en form for konkurrence, vi havde meldt os til. Det har ikke virket til, at det, at vi var dygtige håndværksmæssige og var kreative, havde den store betydning. Der har været andre ting på spil.” “Alle har været søde og rare mennesker, og vi har alle kæmpet. Men vi har kæmpet fra det sted, vi var, da vi kom. Så jeg synes, at alle par har haft en sindssyg udvikling. Det er ikke kun Charlotte og Frederik. Vi har alle vundet en personlig sejr og rykket os ved at være med. Man kan ikke sige, at nogen har rykket sig mere end andre. Man kan kun se på, hvor man har rykket sig hen i forhold til udgangspunktet.” “Jimmi og jeg har gennemgået en kæmpe udvikling. En kæmpe udvikling i forhold til hinanden. En kæmpe udvikling i forhold til, at jeg pludselig er begyndt at bygge mine egne møbler. Det er meget mere komplekst, end det er blevet udlagt nogle steder.”

Mangler detaljerigdom

“Så er det også lidt ærgerligt, at en stor del af detaljerigdommene i byggeprocessen ikke er blevet vist. Der er blevet lagt mere fokus på, om man er sød, eller om man siger noget sjovt. Det synes jeg er lidt ærgerligt. Men det fandt vi ud af hen ad vejen, at det betød mere. Jeg ved ikke, om vi har været fejlcastet fra startet, det kan man måske godt lidt tænke.” “Jeg er også lidt ked af det fokus, der har været på, at vi havde et hus i forvejen - og hvorfor vi dog ville flytte fra det. Herhjemme er der en tendens til, at man helst ikke skal have for meget eller være for dygtige. Men vi har netop solgt vores hus, og vi har ikke haft nogen friværdi i det. Vi har lånt en masse penge for at have råd til at have det. Så vi er gået ind i konkurrencen på lige vilkår med alle andre. Vi har ikke haft penge eller andet, fordi vi har haft et hus i Gilleleje. Vi har drømt lige så meget om pengepræmien, som de andre har.” Hvad med lejligheden - har I sagt farvel til den? “Ja, det var bare ud og farvel, lige efter vinderne var udråbt. Der var ikke noget dér. Pak tingene og af sted, fik vi at vide. Det var allermest hårdt for drengene. De har ikke være lige så meget med i det, men de er børn, så det hele er meget umiddelbart. Selvfølgelig havde vi forberedt vores drenge på, at det var en præmie, vi kunne vinde, og at intet var sikkert. Men de håbede også og vidste, at det bar gode ting med sig, hvis vi vandt en så stor præmie.” Hvordan er det ikke at skulle se lejligheden igen? “Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt. Vi har solgt vores hus, så vi havde ønsket og håbet på, at vi kunne flytte ind og bo i lejligheden og tage den derfra. Nu må vi gøre noget andet. Vi er ikke indrettet så firkantet. Vi har også andre bolde i luften. Jeg har søgt ind på designskolen og fået en bekræftelse på, at de har modtaget min ansøgning.” “Så vi vil stadig gerne prøve noget nyt, men der er bare lige det men, at vi nu ikke har den ekstra økonomi at gøre med. Nu må vi gå nogle andre veje.” “Højest sandsynligt begynder vi med at tage til Filippinerne. Jeg har to fætre, der er globetrottere - og den ene er bosat dér. Det er en god mulighed til at tage derned og begynde at være i to-tre måneder. Men vi må se, hvad der er muligt.”

Har drømt om at være gældfri

“Vi har altid drømt om at være gældfri. Så spørgsmålet er, hvor meget vi nu har lyst til at låne. Det bliver aldrig så meget, som vi har prøvet. Det var simpelthen for surt. Vi vil have større økonomisk råderum, og så har vi ikke noget problem med at bo mindre og mere spartansk.” “Men det er da røv-surt ikke at vinde, men sådan er det jo bare. Der er nogle ting, man ikke selv er herre over. Man kan håbe, at de næste der melder sig til programmet overvejer, hvad man præcis melder sig til. Man skal nok ikke være alt for dygtig håndværker. Det er nok ikke det bedste. De tanker har jeg da i hvert fald.“ “Nu kan vi forhåbentligt bruge alt det, vi har lært til at udleve nogle af vores drømme. Jimmi og jeg har udviklet os vildt meget og fundet ud af, at vi godt kan lave en forretning sammen og fungere på den måde. For det finder man ud af, når man er under så stort pres. Så der er kommet noget godt ud af det.”

Publiceret 10 April 2018 00:00

SENESTE TV