Ugepostens Buket til Lisbeth Møllebro:

30 år med åbne arme og hjertevarme

Daglig leder af ’Mødestedet’ i Helsinge fik Ugepostens Buket for sin kæmpe indsats for psykisk sårbare borgere

Af
Jens Berg Thomsen

Jesper Gisli

“Neeeiij, altså. Jamen ... hvor er det vildt. Jeg bliver jo vildt rørt. Tak”.

Men det er slet ikke Lisbeth der skal takke for hverken blomster og pæne ord. Det er de psykisk sårbare borgere der hver dag i snart 30 år er blevet mødt af store smil, rumelighed, hjertevarme og et kram - hvis man vil have ét. Det er dem der takker.

Derfor overraskede vi Lisbeth Møllebro fredag middag, med favnen fuld af en flot buket BLOMSTER, og med formanden for SIND Gribskov Karen Rasmussen som kompagnon.

Det var nemlig Karen der havde indstillet Lisbeth Møllebro til Ugepostens Buket, og Karen var selvfølgelig med da vi overraskede Lisbeth midt i forberelsen af dagens frokost på 'Mødestedet på Kirkegade.

“SIND Gribskovs bestyrelse takker dig tusind gange, Lisbeth, for den store omsorg som du giver til de mennesker der kommer på 'Mødestedet'. Og Lisbeth, du møder jo de kronisk syge og de sindslidende og dem der er i krise, og du møder dem med venlighed, varme og åbenhed og respekt. Og du giver dem tryghed, så de føler sig velkommen når de kommer her på 'Mødestedet'. Og på 'Mødestedet kan de skabe relationer, og komme i arbejde, og komme videre i uddannelse og undervisning. Tusind tak for det,” sagde Karen Rasmssen til en tydeligt rørt Lisbeth Møllebro der stod dér i køkkenet, med favnen fuld af blomster, og sit sædvanlige varme smil.

“Men det er jo bare det jeg gør. Jeg kan jo lide mit arbejde ... eij, jeg bliver helt rørt”, kvitterede Lisbeth Møllebro.

Åbne arme

Den daglige leder af 'Mødestedet' - eller, værestedskoordinator, som er Lisbeths officielle titel - fejrer snart 30 års jubilæum sammen med 'Mødestedet'. Lisbeth var tilknyttet som medarbejder ganske kort efter opstarten for snart 30 år siden, og senere blev Lisbeth forfremmet og har siden været leder af 'Mødestedet'.

Her dumper man bare ind hvis man har sit at slås med, søger hjælp, tryghed eller netværk i en svær tid.

'Mødestedet' er en del af Voksenstøtte Gribskov, og man skal ikke visiteres eller igennem det kommunale system for at kunne bruge stedet.

Cirka 50 borgere er tilknyttet stedet, 15-20 borgere på daglig basis.

Ture ud af huset, idræt på tværs af foreninger og botilbud, samt det gode skib i 'LIV' i Gilleleje Havn er blot få af mange aktiviteter - og ikke mindst en tryg og hyggelig base hjemme på Kirkegade.

Støtteforeningen 'Solsikken' hjælper til, og ellers er opskriften egentlig simpel.

“Det handler om nærvær, vi lytter og vi er imødekommende. Vi tager i mod folk som de er, og ingen peger fingre. Vi møder alle med forståelseOg så kan man altid få et kram - hvis man vil have ét. Det er ikke alle der vil, men de får altid tilbuddet”, fortæller Lisbeth Møllebro da blomsterne er sat i vand og vi sidder ved spisebordet sammen med en håndfuld af de borgere der i dag har taget i mod tilbuddet.

“Men det er jo bare det jeg gør. Jeg kan jo lide mit arbejde ... eij, jeg bliver helt rørt” sagde Lisbeth Møllebro.

“Men det er jo bare det jeg gør. Jeg kan jo lide mit arbejde ... eij, jeg bliver helt rørt” sagde Lisbeth Møllebro.

Hjælp til fejring

De vil egentlig gerne fejre den runde dag til oktober, men der er selvfølgelig ikke sat penge af til festivitas i budgettet - udelukkende til dagligdagen for borgerne der kommer i huset.

Men på Ugepostens opfordring, har Lisbeth Møllebro en stille og meget beskeden bøn.

“Altså, det kunne da være rart at have lidt lækkert at byde på den dag vi vil fejre de første 30 år. Vi har jo ikke sat en dag af endnu, og heller ikke tænkt på hvordan vi vil fejre os, indtil nu hvor du spørger... Men lidt hjælp til mad og drikke, og måske lidt musik - det ville da ikke gøre noget. Men altså, tror du virkelig der er nogen der vil hjælpe?”, siger Lisbeth Møllebro både beskedent og taknemmeligt.

Det er vi sikre på her på Ugeposten! Så derfor skal opfordringen her fra lyde: Vil du støtte med et eller andet som kan gøre fejringen af 'Mødestedet' lidt festligere, når 'Mødestedet' fylder 30 år til oktober - så kontakt Lisbeth Møllebro på telefon 72497520. For er der nogen der fortjener opbakning og fejring, så er det gode mennesker som Lisbeth & Co. på 'Mødestedet'.

Hermed er opfordringen givet videre.

Hvem fortjener Ugepostens Buket?

Kender du også én eller flere der fortjener en kæmpe tak og et varmt skulderklap for en helt særlig og uegennyttig indsats - så skriv din indstilling til buket@ugeposten.dk

På Ugepostens facebookside: Se, like og del videoen hvor vi overrasker Lisbeth Møllebro med blomster og varme skulderklap.

Lisbeth Møllebro sammen med Ena Olsen der er næstformand i husets støtteforening ’Solsikken’

Lisbeth Møllebro sammen med Ena Olsen der er næstformand i husets støtteforening ’Solsikken’

Publiceret 13 March 2018 11:30

SENESTE TV