Hvem skal overtage borgere efter Attendo-fyring? Ikke os, siger BM Pleje

Attendo bliver fyret af Gribskov Kommune. Det fortalte borgmester Anders Gerner Frost (NG) tidligere tirsdag til Ugeposten. Endnu er de nærmere omstændigheder for opsigelsen af plejefirmaet ikke forhandlet på plads. 

I en pressemeddelelse fortæller formanden for Ældre-, Social- og Sundhedsudvalget, Pia Foght (S), at man nu skal undersøge, hvordan hjemmeplejen i Gribskov Kommune skal indrettes i fremtiden. 

"Fagudvalgene i Gribskov Kommune forventes i april måned at give administrationen mandat til at afklare om, der er leverandører på markedet, der ønsker at blive leverandører i Gribskov Kommune inden for hjemmeplejen," siger Pia Foght. 

Men havde forvaltningen håbet, at den anden nuværende leverandør af hjemmeplejen i Gribskov Kommune, BM Pleje, var klar til at overtage Attendos borgere, får de sig en slem skuffelse. Det fortæller medindehaver Martin Marburger.

"Vi har snakket om, hvorvidt vi skal udvide, men det er ikke et ønske, vi umiddelbart har. Det er det ikke. Det har været rigtig hårdt personligt for os at drive det her. Det er ikke bare et 8-16-job. Det er døgnet rundt. Så vi har gjort op med os selv, at vi ikke ønsker at blive større. Og det skyldes både de priser, som Gribskov betaler, men også arbejdspresset."

"Vi har nogle gode lokaliteter i øjeblikket, og vi ville ikke kunne kapere, hvis vi skulle vækste yderligere. Hvis vi skulle op at have Attendos størrelse, ville det også kræve, at vi har flere kørselskontorer. Vi skal anskaffe flere biler. Alt bliver dyrere. Og det, kombineret med at det er svært at skaffe nye medarbejdere, gør, at det ikke er en mulighed," siger Martin Marburger til Ugeposten. Han vurderer samtidig, at politikerne i Gribskov har gjort det rigtige ved at fyre Attendo.

"Jeg synes, det er en voldsom udmelding. Men umiddelbart synes jeg, at kommunen gør det rigtige med tanke på alt den kritik, der har været af Attendo," siger han og fortsætter:

"Jeg er bekymret for, hvad de borgere, Attendo har, tænker – og selvfølgelig også for Attendos medarbejdere. Hvad vil det betyde for dem?," spørger han.

Og generelt mener Martin Marburger, at der er mange ubesvarede spørgsmål omkring fyringen af Attendo.

"Der dukker nogle spørgsmål op hos mig allerede nu. Hvornår skal det her gælde fra, hvad sker der med de plejecentre, som Attendo er inde over? Bliver de opsagt dér? Og har kommunen gjort sig nogle tanker om, at Attendo nok har et års opsigelse? Hvad tænker de? Vi er jo ikke blevet kontaktet og spurgt, om vi kan overtage noget af den pleje her."

Martin Marburger vurderer dog også, at hjemmeplejen i Gribskov er blevet mere attraktiv, efter politikerne har valgt at hjemtage hjemmesygeplejen. Et område, som ifølge Martin Marburger indtil nu har været en virkelig dårlig forretning. 

"Som fritvalgsleverandør er det blevet betydeligt lettere at løfte hjemmepleje-delen. Andre leverandører, der skal kigge ind i Gribskov Kommune, vil nok nu se en bedre forretning i det, end da sygeplejen også var til stede. Helt klart," slutter han.

Publiceret 13 March 2018 12:07

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV