Borgmester udvider sin flertalsgruppe for at skabe politisk ro

De første måneder i det nye byråd med Anders Gerner Frost i spidsen, er gået med oprydning efter Attendo, håndtering af en katastrofal kommunal økonomi, og senest politisk uro da Betina Sølver Hansen forlod Socialdemokratiet for at blive løsgænger og dermed de facto neutraliserede borgmesterens i forvejen skrøbelige 12-11 byrådsflertal.

Men nu skal der ro på så der kan skabes politik for borgerne, mener borgmesteren, der under KL's topmøde i Aalborg i sidste uge, fik forhandlet de sidste detaljer på plads med Konservatives Trine Egetved og Jesper Behrensdorff, og Dansk Folkepartis Jonna Præst og Brian Lyck Jørgensen så de to partier og fire mandater fremover er med i flertalsgruppen bag Anders Gerner Frost.

Dermed består det politiske flertal i Gribskov Kommune nu af Nytgribskov, Socialdemokratiet, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Konservative.

Byrådets største parti Venstre, og løsgænger Betina Sølver er dermed de eneste der ikke er inde i den politiske varme.

Ansvarlig økonomisk kurs

”Jeg er på borgernes vegne rigtig glad for, at vi nu får et solidt og bredt samarbejde i byrådet. Vi står over for store økonomiske udfordringer. Det kalder på et bredt samarbejde, inddragelse af borgerne og partier, som tager fælles ansvar for økonomi og vigtige beslutninger,” siger borgmester Anders Gerner Frost.

Med beslutningen om at deltage i et bredt politisk samarbejde får både De Konservative og Dansk Folkeparti indflydelse på det politiske program, ansvar for den økonomiske kurs og aftryk på de politiske udvalg.

For Det Konservative Folkeparti vejer det tungt, at partiet nu er med til tage økonomisk ansvar i en svær situation. Samtidig med, at partiet kan sætte egne fingeraftryk på det politiske arbejde:

”Vi er gået til valg på en ordentlig og ansvarlig økonomisk kurs. Derfor glæder det os, at vi nu kan sidde i spidsen for et udvalg, som skal arbejde med genoprettelse af økonomien og lægge langsigtede strategiske planer til glæde for kommunes borgere.” siger Jesper Behrensdorff, gruppeformand.

Trine Egetved er ny formand for udvalget Forebyggelse & Idræt.

Trine Egetved er ny formand for udvalget Forebyggelse & Idræt.

DF får indflydelse på ældre-udbud

Dansk Folkeparti, som er det andet nye parti i byrådets flertal, kan ligeledes få solide aftryk på de politiske beslutninger idet partiet får formands- og næstformandsposter i flere udvalg. Bl.a. får partiet en post som næstformand for det udvalg, som skal forberede de kommende udbud på ældreområdet. ”Jeg er rigtig glad for, at vi får mulighed for at arbejde aktivt med en række af de sager, som vejer tungt for Gribskovs borgere – blandt hele området med at sikre en ordentlig pleje og omsorg for vores ældre borgere,” siger Brian Lyck Jørgensen, gruppeformand for Dansk Folkeparti.

Også Enhedslistens Michael Hemming Nielsen gælder sig over det nye brede samarbejde. “Det nye flertal er enige om, at fastholde det stærke fokus på miljø og klima og det glæder mig meget”, siger han.

Med tilgangen af de to nye partier i flertallet kan byrådet indrette de politiske fagudvalg, så arbejdet styrkes fremadrettet, fortæller viceborgmester Bo Jul Nielsen (S):

”Vi sikrer politisk holdbarhed frem for flimrende, usikre beslutninger. Det gavner Gribskovs udvikling og kommer dermed borgerne til gavn. Jeg er rigtig glad for, at vi sikrer et samarbejdende byråd,” siger Bo Jul Nielsen.

Faktaboks:

Sådan ser det nye politiske kludetæppe ud:

Økonomiudvalget:

Formand: Anders Gerner Frost (NytGribskov)

Næstformand: Bo Jul Nielsen (S)

Udvikling By og Land:

Formand: Pernille Søndergaard (NytGribskov)

Næstformand: Bo Jul Nielsen (S)

Miljø, Klima og Kyst:

Formand: Michael Hemming Nielsen (Enh)

Næstformand: Brian Lyck Jørgensen (DF)

Børn og Famille:

Formand: Sisse Krøll Willemoes (NytGribskov)

Næstformand: Allan Nielsen (S)

Ældre, Social og Sundhed:

Formand: Pia Foght (S)

Næstformand: Pernille Kromann Sams (NytGribskov)

Forebyggelse og Idræt:

Formand: Trine Egetved Sørensen (K)

Næstformand: Jonna Præst (DF)

Kultur, Erhverv og Turisme:

Formand: Morten Jørgensen (NytGribskov)

Næstformand: Jesper Behrensdorff (K)

Beskæftigelse, Industri og Ungeuddannelse:

Formand: Mikkel Andersen (S)

Næstformand Michael Hemming Nielsen (Enh)

Særlige midlertidige udvalg:

Strategi og Samskabelse Gribskov 2030:

Formand: Jesper Behrensdorff (K)

Unge og Fritid:

Formand: Brian Lyck Jørgensen (DF)

Ældre og Udbud:

Formand: Pernille Kromann Sams (NytGribskov)

Dansk Folkepartis Brian Lyck Jørgensen kommer til at stå i spidsen for et nyt, midlertidigt Unge- og Fritidsudvalg.

Dansk Folkepartis Brian Lyck Jørgensen kommer til at stå i spidsen for et nyt, midlertidigt Unge- og Fritidsudvalg.

Publiceret 13 March 2018 03:45

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV