Kritik går igen:

Furesø ville give Attendo påbud tilbage i 2016

Utryghed ved faglighed og mangler ved levering af ydelser førte Attendo på randen af gult påbud i Furesø tilbage i 2016

Af
Jens Berg Thomsen

Jesper Gisli

Det er ikke kun i Gribskov, der er problemer med Attendo. Også i Furesø Kommune har plejefirmaet leveret en så mangelfuld pleje, at de i 2016 var tæt på at få et gult påbud. Det fremgår af en aktindsigt, som Ugeposten har fået.

“Vi er utrygge ved den faglighed, som Attendo præsterer,” kan man blandt andet læse fra et referat, som Furesø Kommunes administration havde med Attendo i juli 2015 - et år før advarslen om det gule påbud faldt.

I en tidslinje over samarbejdet, som Furesø Kommune har givet til Ugeposten, kan man læse, at Furesø allerede fra samme måned, som samarbejdet begyndte, oplevede “flere faglige problematikker,” som kommunen skriver.

“Attendo opfylder ikke de faglige kompetencekrav, herunder varetagelse af delegerede sygeplejeyderlser. Der er problemer med elevforløøb, administrative problematikker og borgerklager,” skriver kommunen på tidslinjen.

Særlig bekymring

I Gribskov Kommune fik Attendo i 2017 tid to røde og et gult påbud - og alle problemerne kulminerede den 22. februar, da Gribskov Kommune valgte at fyre Attendo som leverandør af hjemmesygeplejen. Men som Ugeposten nu kan fortælle, tyder noget altså på, at det ikke kun er i Gribskov, der har været problemer.

I juni 2015 skrev Furesø Kommune til Attendo, at de har modtager to klager, der “giver særlig anledning til bekymring.” Attendo sender i juli 2015 en handleplan for, hvordan problemerne bliver løst, men i samme måned meddeler Furesø Kommune, at Attendos foreslåede tiltag i handleplanerne ikke er tilstrækkelige og beder om flere tiltag. I august samme år rykker Furesø for, at Attendo skal leve op til kravet om antallet af faglærte medarbejdere.

Fra august 2015 til juni 2016 er der “løbende henvendelser vedrørende mangler ved levering af ydelser,” skriver Furesø Kommune.

Tæt på ikke at opfylde krav

I juni 2016 modtager Attendo så såkaldte agterskrivelse om det gule påbud. I brevet, som Ugeposten har fået aktindsigt i, skriver Furesø Kommunes centerchef på området Annelia Jensen blandt andet:

“Konklusionen er, at Attendo er tæt på ikke at opfylde kravene i den indgåede aftale, idet levering af ydelser gentagene gange har været mangelfulde. Furesø Kommune vil i den kommende tid følge forløbet nøje og ønsker desuden tilbagemeldinger fra Attendo om effekt af handleplanen,” lyder det blandt andet.

Attendo opsagde selv samarbejdet med Furesø Kommune og stoppede sidst på året i 2017 med at levere ydelser til kommunen. Attendo bød ikke, da Furesø havde udbud på hjemmehjælpsområdet i 2017 sammen med Allerød og Hillerød kommuner.

Publiceret 12 March 2018 13:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV