Kostskole i Smidstrup kandidat til Røde Kors-pris

Havregården Kostskole lærer alle ansatte og elever førstehjælp

Alle ansatte og elever på Havregården Kostskole i Smidstrup skal lære førstehjælp. Det store førstehjælpsfokus har gjort, at kostskolen er nomineret til Røde Kors Førstehjælpsprisen 2018.

I foråret 2017 blev alle medarbejderne på Havregården Kostskole i Smidstrup ved Gilleleje sendt på førstehjælpskursus. Og de skal løbende have det genopfrisket.

Derudover modtager eleverne undervisning i førstehjælp. De bliver undervist i hjerte-lunge-redning, men også i behandling af småskader. Kostskolen har tilmed anskaffet sig en hjertestarter, der hænger på skolens matrikel.

Vigtigt at lære børn

“Vi har fokus på førstehjælp for at skabe tryghed for vores medarbejdere og elever. Da de fleste ulykker sker i hjemmet, og da eleverne bor her, gav det bare rigtig god mening at inddrage dem i førstehjælpen også. Derudover vil vi gerne lære vores børn at tage vare på sig selv og på andre – her er førstehjælp en vigtig del,” siger forstander på Havregården Kostskole, Morten Jørgensen i en pressemeddelelse fra Røde Kors.

For den indsats er Havregården Kostskole nomineret til Røde Kors Førstehjælpsprisen 2018, som Røde Kors uddeler 22. marts i København. Det er en pris, der går til en arbejdsplads, som gør en ekstra indsats for at indføre førstehjælp.

”Det er flot, at Havregården Kostskole arbejder så målrettet med førstehjælp, og det er med til at øge trygheden på skolen for både medarbejdere og elever. Derudover er deres hjertestarter en styrke for hele lokalsamfundet, da den er placeret nær et sommerhusområde, hvor der bor mange ældre. Det er meget imponerende,” fortæller generalsekretær fra Røde Kors, Anders Ladekarl om grunden for kostskolen nominering.

Det er Røde Kors' ambition, at alle danskere skal kunne førstehjælp og holde det vedlige. Lige nu har kun hver tredje dansker et opdateret førstehjælpskursus, og hver femte dansker har aldrig taget et kursus. Derfor kårer Røde Kors hvert år en arbejdsplads, der har gjort noget særligt for at uddanne medarbejderne i førstehjælp.jesl

Publiceret 12 March 2018 11:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV