DEBAT:

Affald på gader og stræder - det handler om adfærd også

Af Pernille Søndergaard, Nytgribskov. Formand Udvikling by og land

Lone og Knud Madsen fra Helsinge konstaterer i et læserbrev i Ugeposten tirsdag 6. marts, at det er synd der ligger affald rundt omkring bymidten, i Helsinge.

Det er jeg helt enig med dem i.

I min verden handler det om et fåtal af vores medborgere, der endnu ikke har fundet ud af at smide deres skrald i de dertil indrettede skraldespande. Vi vil alle gerne have en ren kommune, der fremstår præsentabel og ikke mindst indbydende for os borgere og de gæster, som vi er så heldige at have en del af.

I Gribskov Kommune bliver der gjort en del for at rydde op i byerne. Vi kører blandt andet langs de kommunale veje, to gange årligt, hvor vi opsamler affald.

Der er opsat ca. 330 stativer til affald, fordelt over helekommunen, og endnu flere små skraldespande. Tømningshyppigheden på disse er tilpasset sæsonen og dermed behovet.

Herudover har Gribskov Kommune et hold fra Grib- skovs Interne Servicevirksomhed, der kører rundt i de større byer, samler affald op på centrale gader og pladser - naturligvis mere i sommerperioden. Gribskovs Interne Servicevirksomhed understøtter dermed kommunens entreprenør.

Jeg vil gerne opfordre alle til at melde overfyldte skraldestativer/henkastet affald ind, på vores app, som hedder 'Tip Gribskov'. Det er en let og effektiv måde at give kommunen besked om affaldet.

Lad os sammen gøre Grib- skov en ren kommune.

Sidst, men ikke mindst, vil jeg gerne takke spejderne og Ugeposten, der har besluttet sig for at gøre noget ved henkastet affald i Helsinges bymidte. De har indbudt alle borgere til at komme og hjælpe med oprydningen, mødetid 14. april kl. 10 foran Ugeposten.

Publiceret 11 March 2018 11:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV