Nomineret til titlen Årets Murer:

Johns tilfredse kunder sender ham i Cirkusbygningen

Murer fra Kagerup er nomineret til at blive årets håndværker

Af
Jens Berg Thomsen

Den 5. april skal murer John Mauritzen fra Kagerup en tur ind i Cirkusbygningen i København. Der har han været før, men det var for at udføre noget arbejde. Den 5. april skal han derimod sidde til højbords sammen med fem andre finalister i konkurrence om at blive 'årets murer'.

John Mauritzen har nemlig tilfredse kunder. Så tilfredse er de, at John har fået masser af tilfredse kunder på websitet anmeld-haandvaerker.dk, og derfor er han i spil til prisen i kategorien blandt virksomheder med 0-4 ansatte.

“Da de ringede og sagde tillykke med nomineringen, troede jeg i første omgang, det var en sælger. Dem er der en del, der ringer af,” siger John Mauritzen, da Ugeposten er på besøg.

Selvstændig for to år siden

Han går meget op i at levere et godt stykke arbejde, fortæller han også. John Mauritzen blev selvstændig for omkring to år siden, da han havde været ude for en arbejdsulykke, der blandt andet kostede fire brud på lændehvirvlen og et på højre ankel. I dag “døjer han” også lidt med ryggen, fortæller han. Men friheden i at være selvstændig trak i ham.

“Efter genoptræning blev jeg blev sendt ud i forskellige mystiske jobprøvninger. Tilværelsen som selvstændig tiltrak mig, fordi jeg både skulle lave noget kontorarbejde og så ud at mure. Jeg kunne selv sætte tid på. Hvis jeg har brug for at tage tidligt hjem og hvile mig en dag, så kan jeg gøre det,” siger John Mauritzen.

Efter en arbejdsulykke er John Mauritzen begyndt som selvstændig. Foto: Jens Berg Thomsen

Efter en arbejdsulykke er John Mauritzen begyndt som selvstændig. Foto: Jens Berg Thomsen

Slap med livet i behold

Livet som selvstændig er blevet suppleret med noget erstatning for tabt arbejdsfortjeneste efter ulykken, der skete for fire år siden, hvor han fik et murværk ned over sig.

“Da det faldt ned, blev jeg slynget af det lille stillads, jeg havde stillet op. Det var noget jern inden i murværket, der var så gammelt, at det var lige som papir. Jeg troede, at jeg havde fået det stabiliseret. Da det røg ned, blev stilladset helt bøjet. Selv kom jeg ud til siden. Hvis det ikke var sket på den måde, havde jeg ikke stået her i dag,” siger han.

Han slap dog fra det med livet i behold. Da Ugeposten besøger ham, ligger arbejdet lidt stille for tiden.

“Vejret gør det lidt knapt med opgaver, men jeg har nogle badeværelser, jeg skal ud og lave og et helt nybygget hus i Birkerød som opgaver lige nu,” siger John Mauritzen, der også er ved at udføre noget murerarbejde på sit eget hus i Kagerup for tiden.

“Man skal helst sige ja, når man får et tilbud ind, når man er selvstændig. Jeg har en enkelt mand til at hjælpe mig, men jeg skal ikke have flere ansatte end det, for man skal også være sikker på, at der er arbejde til det, når man først begynder at ansætte,” fortæller han.

Websitet anmeld-haandvaerker.dk fortæller i en pressemeddelelse, at det er syvende gang, at firmaet afholder sit awardsshow. Man bliver nomineret efter en vurdering af kompetencerne af en professionel fagjury, og efter man har opnået stor kundetilfredshed.

Publiceret 09 March 2018 11:45

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV