DEBAT:

Kommunens ansatte fyres og byrådet giver sig selv lønforhøjelse

Af Betina Sølver, løsgænger. Formand for Ældreudvalget

I dag fredag er flere medarbejdere i administrationen i kommunen blevet fyret på grund af den katastrofale økonomiske situation den tidligere borgmester, Kim Valentin, har efterladt sig efter 4 år i borgmesterstolen.

100 medarbejdere har i dag siddet stand-by fra kl. 9.00 til 11.30 og været bange for at blive ringet op af ledelsen, og få en fyreseddel – mellem 3-6 medarbejdere er blevet ramt af borgmesterens varslede besparelser, og det skyldtes ikke at medarbejderne er overflødige, eller ikke har kompetencerne, men ene og alene dårlig politisk lederskab.

Fyringerne i dag er kun begyndelsen på de næste 4 års besparelser, hvor kommunen står overfor at skulle finde 40 millioner i 2019, 2020 og 2021 - en situation der mere end nogensinde fordrer en knivskarp prioritering af borgernes skattekroner.

I min optik er det en helt forkert prioritering, at byrådet får lønforhøjelse, når pengene i stedet kunne bruges på 3,5 fuldtidsmedarbejder til at løfte borgerservicen fx på en række velfærdsområder, bl.a. på hjælpemiddelsområdet, hvor der pt. er en ventetid på 3 måneder, eller i ældreplejen, hvor personalet på kommunens plejecentre går ned med stress pga. mangel på personaler eller på børneområdet, hvor videnskabelig evidens viser, at flere ansatte i dagtilbuddene forebygger sociale problemer, mistrivsel og manglende sundhed hos vores børn og unge.

Publiceret 09 March 2018 16:45

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV