”The Shape of Water” af Guillermo del Toro har fået hele 13 Oscarnomineringer. Pressefoto

”The Shape of Water” af Guillermo del Toro har fået hele 13 Oscarnomineringer. Pressefoto

Oscar-uge med dansk skuespiller i Tisvilde Bio

I denne uge kan man se ”The Shape of Water” og ”The Square”

”The Shape of Water” af Guillermo del Toro og Ruben Östlunds The Sguare” med danske Claes Bang i hovedrollen ruller hen over lærredet i denne Oscar-uge.

Filmanmeldere kan være svære at begejstre, men når det gælder ”The Shape of Water”, har de smidt alle forbehold. Der er kun rosende ord og et utal af stjerner og hjerter følger i kølvandet. Hertil kommer hele 13 Oscarnomineringer. Per Juul Carlsen, DR, Filmand P1 slår tonen an med 6 stjerner:

“Det er et imponerende velorkestreret filmhåndværk, overdådigt filmet af danske Dan Laustsen, hvis kamera smyger sig nysgerrigt gennem de klassiske Hollywood-kulisser.”

Filmen foregår i koldkrigstidens USA i 1963 og fortæller den eventyrlige historie om den stumme Elisa, spillet af Sally Hawkins, der er rengøringsassistent på et tophemmeligt regeringsanlæg. Alt forandres da et nyt objekt ankommer. Et mystisk væsen, halvt menneske og halvt fisk gravet op af Amazonas mudrede vande, dyrket som gud af lokalbefolkningen bringes ind. Han holdes fanget i et forsøgslaboratorium, hvor den onde sikkerhedschef, Michael Shannons, piner og plager fiskemanden. Sally udvikler et kærlighedsforhold til dette monster, der udvikler sig til en fantastisk fortælling om skønheden og udyret.

Filmen vises 8., 10. og 11. marts kl. 20. 11. marts vise filmen også kl. 16.

Claes Bang på lærredet

”The Square” går lige i kødet på borgerligheden med de gratis holdninger. Claes Bang spiller hovedrollen som Christian, der er succesfuld museumsleder i Stockholm. Uden foran museet bryder man de gamle brosten op og bygger et selvlysende kvadrat, der symboliserer kontraktsamfundet, hvor er alle lige. Christian udsættes for et tricktyveri på åben gade og det munder ud i en serie af ret tvivlsomme beslutninger, der kolliderer med de rigtige holdninger og den gode forståelse. Filmen har høstet priser i Cannes, European Award, og er også nomieneret til en Oscar for bedste ikke engelsksprogede film.

Vises 7. og 9. marts kl. 20 samt kl. 15 den 20. marts. logy

Publiceret 06 March 2018 05:00

SENESTE TV