Billeder med karma udstilles i Sognelængen

Fernisering 8. marts på udstilling med Karinna Damgård

“Her er en, der kan sit håndværk og kan bruge det til noget.” Ordene er Jørn Peter Lærkesens. De blev spontant formuleret, da kunstudvalget besøgte Karinna Damgårds atelier i Humlegården, der ligger gemt for enden af en markvej uden for Helsinge. Huset, som også er hjem, købte Karinna og hendes mand i 2003. Da var det en faldefærdig rønne uden moderne bekvemmeligheder: “ Det startede som en romantisk vision - et lille stråtægt hus i skoven. Det var gammelt og nedslidt - men det var magisk”.

Magi er der også i Karinnas billeder. Magien kommer ikke af eventyrlige motiver og fortællinger, men af fantastisk godt håndværk primært udført med blyant og kul. Motiverne er portrætter af mennesker - forskellige typer i forskellige situationer. For Karinna er portrættering det centrale og substantielle, som hun siger. Og når man ser på hendes billeder - eller snarere oplever dem, sanser man portrættes sjæl. Som håndværker er Karinna fabelagtig og hun går ikke på kompromis. Hun har i sin uddannelse lært den menneskelige anatomi og fysiologi og lys/mørke forståelse og det bruger hun med stor præcision og detaljering. Selv siger Karinna: “ Jeg tegner og maler med stor passion og med et stort behov for fordybelse, hvilket betyder, at mine værker tager lang tid at fremstille”. Det forstår man, når man ser billederne.

Enhed mellem form og indhold

Portrættet er en billedkunstnerisk fremstilling af et individ, som er genkendeligt gennem de skildrede personlige træk. Vi kender portrættet tilbage fra oldtiden. Det har haft forskellige funktioner til forskellige tider: fremhævelsen af individet - dets position, situation eller rolle socialt og psykologisk.

De portrætterede i Karinnas billeder er mennesker, hun har mødt og som har fascineret hende. I billederne omslutter hun dem med dyb empati og ja - kærlighed.

Der er fernisering i Sognelængen, Ramløse Kirke, torsdag 8. marts kl. 19 med efterfølgende jazz med Porsagers Jazzkapel. Alle er velkomne. Ingen entre. gs

Publiceret 06 March 2018 07:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV