DEBAT:

Oprydning i 'Danmarks grimmeste by'

Af Lone og Knud Madsen, Bryggervej 32, Helsinge

Hvor er det dog synd, at Helsinge – placeret midt i Nordsjællands smukke natur – i den grad trænger til oprydning, vedligeholdelse og forskønnelse.

Prøv for eksempel at se på gadekærsområdet, som burde være byens smukke og hyggelige område. Gå en tur langs hækken mellem gadekæret og gaden. Der er så fyldt med alle former for affald, at man væmmes.

Derfor er det også opmuntrende at læse i Ugeposten 27. februar, at spejderne i Helsinge har besluttet at gøre noget ved sagen, og at Ugeposten bakker op om projektet.

Man må imidlertid spørge; hvorfor skal det komme så vidt, at spejdere og frivillige skal stå for oprydningen i byen.

Kommunen burde vel sørge for, at skraldet ikke flød i byen. Det ville også i høj grad gavne detailhandelen i byen, hvis man som borger havde lyst til at spadsere en tur i en pæn og ryddelig by, og dermed samtidig handle i byens butikker.

Uanset at det burde være kommunens opgave, så møder vi gerne op på Ugeposten 14. april kl. 10 for at være med til at samle affald, og vi håber på, at mange andre gør det samme.

Publiceret 05 March 2018 10:00

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV