Ny permanent udstilling på Esrum Kloster

“Mennesket i Klosteret” giver et særligt indblik i klosterlivet

udstilling Kom med ind bag murene, ind i det allerhelligste, til en helt særlig sanselig oplevelse fra lørdag 24. marts, hvor højsæsonen skydes i gang med åbningen af den nye permanente udstilling ”Mennesket i Klosteret”.

Et helt særligt indblik

Alle sanserne tages i brug i ”Mennesket i Klosteret”, der inviterer til en stemningsfuld oplevelse fra en anden tid gennem lyd, lys og fysiske installationer.

Til tidebønnernes toner rejser man tilbage i historien, til dengang munkene boede i det prægtige klosterkompleks.

Ved at følge personlige fortællinger fra munken, abbeden og lægbroderen bliver man grebet af tankerne om det levede liv bag de tykke klostermure. På nærmeste hold kan man opleve, hvordan dagen, timerne og minutterne skaber et rum for refleksion, dengang og nu.

Oplevelser i landskabet

Sidste år åbnede ”Klosteret i Landskabet”, en stribe formidlingsoplevelser i naturen omkring klosteret med glimt tilbage til klosterets storhedstid. Med åbningen af den nye udstilling kan man altså opleve klosteret både indefra og udefra.

Møllecaféen åbner for sæsonen 24. marts – samme dag som udstillingsåbningen. Her kan man med udkig til klosteret nyde en lækker frokost inspireret af skovens spisekammer. Med forårets komme kan man også nyde solstrålerne i klostergården med en frisktappet klosterøl i hænderne, nyde de spirende urter i Klosterhaven, eller tage de små med på en tur i børneladen og på naturlegepladsen.

Udstillingen er åben tirsdag til søndag kl. 11-17.

logy

Publiceret 02 March 2018 07:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV