Havedesigner og forfatter Dorthe Kvist holder foredrag om rum i haven på Helsinge Bibliotek torsdag 8. marts. Pressefoto

Havedesigner og forfatter Dorthe Kvist holder foredrag om rum i haven på Helsinge Bibliotek torsdag 8. marts. Pressefoto

Foredrag:

Skab eventyrlige rum i haven

Helsinge Bibliotek byder torsdag 8. marts kl. 19 på foredrag med Dorthe Kvist om, hvordan man kan skabe rum i sin have, så den bliver lige så hyggelig, eventyrlig og brugbar, som man går og drømmer om.

Dorthe Kvist vil uddele råd om, hvordan man kan skabe sin egen fantastiske have med inspiration til at vælge havestil og indretning, og hvordan man gør det til en skøn oplevelse at indrette haven med rum.

Dorthe Kvist er havedesigner, blogger, TV-vært og designer i TV2 'Årets dejligste have', 'En have i gave', 'Vores haver vores vej' m.fl.

Haveekspert og forfatter

Desuden er hun haveekspert i Go'morgen Danmark, skribent og stylist i diverse magasiner og aviser og forfatter til bøgerne 'Bliv ven med din have' og 'Byhaven – Kål, kartofler og kærlighed'.

Dorthe Kvist er uddannet på Danmarks Designskole, nu selvstændig havedesigner og ejer af Meltdesignstudio.

Entré 30 kr. Se mere på www.gribskovbib.dk.jesl

Publiceret 01 March 2018 06:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV