Havedesigner og forfatter Dorthe Kvist holder foredrag om rum i haven på Helsinge Bibliotek torsdag 8. marts. Pressefoto

Havedesigner og forfatter Dorthe Kvist holder foredrag om rum i haven på Helsinge Bibliotek torsdag 8. marts. Pressefoto

Foredrag:

Skab eventyrlige rum i haven

Helsinge Bibliotek byder torsdag 8. marts kl. 19 på foredrag med Dorthe Kvist om, hvordan man kan skabe rum i sin have, så den bliver lige så hyggelig, eventyrlig og brugbar, som man går og drømmer om.

Dorthe Kvist vil uddele råd om, hvordan man kan skabe sin egen fantastiske have med inspiration til at vælge havestil og indretning, og hvordan man gør det til en skøn oplevelse at indrette haven med rum.

Dorthe Kvist er havedesigner, blogger, TV-vært og designer i TV2 'Årets dejligste have', 'En have i gave', 'Vores haver vores vej' m.fl.

Haveekspert og forfatter

Desuden er hun haveekspert i Go'morgen Danmark, skribent og stylist i diverse magasiner og aviser og forfatter til bøgerne 'Bliv ven med din have' og 'Byhaven – Kål, kartofler og kærlighed'.

Dorthe Kvist er uddannet på Danmarks Designskole, nu selvstændig havedesigner og ejer af Meltdesignstudio.

Entré 30 kr. Se mere på www.gribskovbib.dk.jesl

Publiceret 01 March 2018 06:00

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV