Lokale spejdere og Ugeposten arrangerer forårsrengøring i Helsinge

Alle læsere inviteres til stor forårsrengøringsdag lørdag d. 14. april

SKRALD I GADEN Alle ved det, men ingen gør noget.

Helsinge trænger gevaldigt til en god gang oprydning. Affald, papir og skrald på gader og stræder, i rabatter og på veje. Og tilmed er det tydeligt at se, at afdøde 'Flaske Finn' og hans daglige oprydning i byens gader er stærkt savnet.

Nu går den ikke længere, mener Holbo Spejderne, der har taget initiativ til en grundig gang oprydning i byens gader.

“Enhver kan jo se det, og mange snakker om det. Kønt er det ikke, og nu skal vi have ryddet op”, siger tropsleder Casper Jensen fra Holbo Spejderne.

Spejderne i Helsinge har over 100 medlemmer, og i weekenden blev det besluttet at alle rykker ud i den gode sags tjeneste i løbet af foråret, og Ugeposten har besluttet at bakke op om det flotte initiativ.

I løbet af de kommende uger kommer spejderne ud til lokale virksomheder, butikker og forretninger for at sælge affaldsposer til oprydningskampagnen, og fra lørdag d. 7. april går de lokale spejdere så i krig med at samle skrald hele ugen startende ved indfaldsvejene til byen, i villakvarterer, ved skolerne og hele vejen rundt om byen.

Her fra arbejder de sig hele ugen ind mod centrum, og lørdag d. 14. april er det så tid til den store forårsrengøringsdag i Helsinge centrum.

Brug 1½ time i den gode sags tjeneste

Lørdag d. 14. april kl.10.00 slår Ugeposten dørene op for alle der vil give et nap med i den gode sags tjeneste.

Her vil der blive delt poser, handsker og ruter ud, og fra kl.10.30 til kl. 12.00 samler man skrald i 1½ time på sin helt egen rute. Skraldet tages med tilbage til Ugeposten, hvor spejderne måler og vejer mængden af affald, og for alle deltagere vil der være et lille traktement efter endt arbejde.

Og vi slår tre fluer med ét smæk d. 14. april.

Ikke bare bliver Helsinge pæn og ren og forårsklar takket være spejdernes og alle jer læseres hjælp. Spejdernes salg af skraldeposer til forretninger, virksomheder og butikker samt mængden af den indsamlede affald, giver spejderne penge i kassen til deres kommende rejse til Færøerne - og sidst men ikke mindst; det bliver et par hyggelige timer d. 14. april - og tilmed i en god sags tjeneste.

Så, tag først og fremmest godt i mod spejderne når de snart kommer og vil sælge jer en affaldspose, og sæt så gerne kryds i kalenderen d. 14. april kl.10.00-12.00. Det bliver en god dag.

Væk med skraldet. Holbo Spejderne starter en hel uges rengøring og indsamling af skrald i og omkring Helsinge inden oprydningen kulminerer i Helsinge centrum lørdag d. 14. april. Arkivfoto.

Væk med skraldet. Holbo Spejderne starter en hel uges rengøring og indsamling af skrald i og omkring Helsinge inden oprydningen kulminerer i Helsinge centrum lørdag d. 14. april. Arkivfoto.

Publiceret 28 February 2018 09:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV