Drama og satire i Tisvilde Bio

“En frygtelig kvinde” og “Den skjulte tråd” er på plakaten

Så er der drama og satire i Tisvilde bio. I de kommende dage viser i biografen ”En frygtelig kvinde” og ”Den skjulte tråd”.

”En frygtelig kvinde” er en komedie og en satire over det moderne parforhold og er instrueret af Christian Tafdrup. Den handler om den helt almindelige Rasmus, som falder for Marie. Marie er smuk og sexet, men meget hurtigt viser det sig, at der er mange ting i Rasmus' liv, der skal skiftes ud lige fra musikken til madplanen. Undervejs i denne proces mister Marie fascinationen af Rasmus, fordi han nu mangler maskulinitet. Det er et kønspolitisk drama om kvindernes hang til dominans, men den udstiller også mændenes forvirring og usikkerhed i forhold til det voksne liv. Hovedrollerne som Rasmus og Marie har Anders Juul og Amanda Collin. Filmen vises 28. februar, 2. og 4. marts klokken 20 og 2. marts klokken 15.

Nomineret til en Oscar

”Den skjulte tråd” er et drama om modeskaberen Reynolds Woodcock. Filmen er instrueret af Paul Thomas Anderson, som også instruerede den Oscar nominerede ”Magnolia”. Også ”Den skjulte tråd” er Oscar nomineret. Filmen foregår i 1950'ernes London, hvor Woodcock skaber kjoler til de kongelige og til overklassen. Kjolerne er rene kunstværker, og Woodcock er den dedikerede kunstner. Woodcock har et stort forbrug af muser – det er før #MeToo. Det er hans søster Cyril, der har opgaven at rydde op, når en muse skal skiftes ud. På en ferie møder han den unge pige Alma, som viser sig som en anderledes viljestærk kvinde midt i historien om fascination, forelskelse og besættelse. Der er mange dæmoner i Woodcocks liv, men filmen ender lykkeligt og er vidunderlig smuk. Daniel DayLewis spiller den magtfulde Woodcock, Lesley Manville søsteren Cyril og Vicky Krieps den unge Alma.

Filmen vises 1. og 3. marts klokken 20 og 3. marts klokken 16.

Publiceret 25 February 2018 15:45

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV