2018 bliver Esrum Klosters bedste år siden reformationen

Snart tid til sæsonåbning på Esrum Kloster & Møllegård

2018 bliver mildest talt et begivenhedsrigt år på klosteret, der blandt meget andet kan byde på åbning af en helt ny oplevelsesudstilling, festivaler der hylder øllet, middelalderen og årets høst, samt et væld af smagfulde og spændende oplevelser som historiske kageborde, sanketure i naturen og operasang

Ny udstilling ’Mennesket i klosteret’

Fra slutningen af marts kommer sanserne i brug på hele klosterets første sal i den nye udstilling ”Mennesket i Klosteret”.

Samspillet mellem lyd, lys og rum skaber en stemning, hvor man kan fordybe sig i klosterlivet og mennesket i klosteret gennem personlige fortællinger fra munken, abbeden og lægbroderen. Fortællingen om klosterlivet fortsætter udenfor gennem visualiseringsskilte og mikroskoper med kig tilbage til fortiden.

Esrum Kloster & Møllegård går en forrygende sæson i møde. Sæsonen skydes for alvor i gang 23. marts.

Esrum Kloster & Møllegård går en forrygende sæson i møde. Sæsonen skydes for alvor i gang 23. marts.

Middelalderdage og stemningsfulde festivaler

Igen i år summer klosteret og Møllegården af liv til årets fire store events, der hver især hylder klosterets historiske forankring: Ølfestival i marts, Middelalderdage i juni, Høstfestival i august og Julemarked i december. Her kan man forkæle sig selv med smagfulde oplevelser, lokalt producerede specialiteter og klosterprodukter fra hele Europa – og ikke mindst nyde den helt særlige stemning.

’Alle tiders kagebord’ er et af flere nye, indbydende tiltag på Esrum Kloster.

’Alle tiders kagebord’ er et af flere nye, indbydende tiltag på Esrum Kloster.

Alle tiders kagebord

Året rundt venter fantastiske madoplevelser på klosteret og Møllegården. Som noget nyt i år kan man hver anden søndag i lige uger tage en bid af historiske brød og kager til 'Alle Tiders Kagebord'. En herlig middelalderlig brunchbuffet kan nydes hver anden søndag i ulige uger til 'Lazy Sunday', og kokkene har været i munkenes fadebur for at sammensætte en lækker to-retters menu til 'Klosterkøkken' hver anden torsdag.

Møllecaféen frister med ærlige og sæsonnære frokostretter i hele sommerhalvåret, og i vinterhalvåret kan man få varmen i Klosterkælderens butik med middelalderlige simreretter.

Mad over bål

Som noget særligt i år inviterer klosterets VILD MAD-vejleder på sanketure ud i naturen, hvor vores fangst efterfølgende tilberedes i fællesskab over bål. Der er altid en grund til at besøge klosteret i skolernes ferier, hvor et varieret udbud af aktiviteter lader familien komme helt tæt på middelalderens verden. Klosterets nyrenoverede børnelade er åben for alle og følger klosterets åbningstider. Her kan man møde børnene fra naturlegepladsens familier og prøve såvel deres tøj som deres aktiviteter.

En helt særlig oplevelse i 2018 bliver to kammeropsætninger af Puccinis Søster Angelica, som er nyopsat af kongelige operasangerinde Ylva Kihlberg.

Faktaboks:

Åbningstider

3. januar – 23. marts: lørdag–søndag kl. 11–17. Voksne 50,- // Børn gratis.

Sæsonåbning 24. marts: tirsdag–søndag kl. 11–17. Voksne 75,- // Børn gratis, undtagen ved ferieaktiviteter

Bemærk: der gælder andre åbningstider for arrangementer. Andre entrépriser og åbningstider gælder ved særlige begivenheder.

Se hele Esrum Klosters program på:

www.esrum.dk

Publiceret 19 February 2018 19:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV