Ramløse fejrede nye skilte

Fælles logo for skole og børnehus og fokus på lokalt samarbejde

Af
Jens Berg Thomsen

Den bidende kulde i den smukke vintersol tog ingenting af glansen, da der forleden var premiere på to nye skilte på gavlen af Ramløse Skole. Skiltene signalerer, at skolen og børnehuset ved siden af har fået større selvbestemmelse og markerer samtidig, at skolen ønsker at synliggøre livet på skolematriklen mellem de to steder.

“Vi er meget glade, og skiltene giver god mening i lokalsamfundet. Det handler om, at vi i større grad vil invitere lokalsamfundet som borgere ind,” siger skoleleder Thomas Nørregaard.

Børn, forældre og personale har alle kunnet komme med forslag til de nye skilte med et nyt, fælles logo. Skiltene er blevet til i en proces, skriver Thomas Nørregaard, hvor børn, forældre og personale kunne komme med deres forslag.

“Vi har på skolen og børnehaven startet flere små samarbejder op, som skal skabe et trygt og godt miljø på matriklen. F.eks. er der fællessamling for indskolingen og børnehavens storegruppe hver uge, hvor der synges og hygges. Målet er at de kommende skolebørn, allerede er trygge ved stedet, når de starter i 0. klasse. De kender så allerede flere børn og voksne, som kan hjælpe denne ellers svære overgang. Vores fritidsordning FO er startet et samarbejde omkring feriedækning, som både kan frigøre resurser personalemæssigt, men også være tryghedsskabende for børnene,” siger Thomas Nørregaard.

“Vi vil gerne synliggøre den store mængde lokale engagement fra folk her i Ramløse og fra foreningerne,” siger han.

Publiceret 12 February 2018 18:15

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli