Masser af film i vinterferien

Der er film hver dag for børn og voksne i Tisvilde Bio

Der er masser af film for store og små i vinterferien i Tisvilde Bio

For børnene viser man fortsat premierefilmen ”Hodja fra Pjort”, som er baseret på Ole Lund Kirkegaards elskede børnebog med samme navn om drengen Hodja og pigen Smaragd. Det er en animationsfilm med Sebastians sange og stemmer af Thure Lindhardt som Hodja, Özlem Saglanmak som Smaragd, Peter Zhelder som Rotten, Kurt Ravn som El Faza med flere. Den bliver vist 11. til 18. februar klokken 16

Det er også muligt at se ”Darkest Hour”, der er en portrætfilm om Winston Churchill instrueret af Joe Wright. Han kendes blandt andet fra storfilmene ”Stolthed og fordom” og ”Anna Karenina”.

“Darkest Hour” foregår i maj 1940, hvor Frankrig er løbet over ende og 300.000 engelske soldater er fanget i Dunkirk. Churchill får tilbudt posten som premierminister, og ikke mange er begejstrede for det. Både kongen og partiet er imod ham, men mens Hitlers hære truer med at knuse England, lykkes det Churchill at overbevise alle sine modstandere om, at England skal forsvare sig i stedet for at kapitulere, som modstanderne mente. Han bruger sine eventyrlige evner som taler. Mange af hans udsagn har nærmest fået karakter af talemåder eller mundheld som ”Never give up”. Gary Oldman spiller den dominerende hovedrolle som Churchill. Oldman er nomineret til en Oscar for rollen. Filmen kan ses 11., 12., 17. og 18. februar klokken 20.

Cannes-vinder er klar

Krimi og actionfilmen ”Wind River” er instrueret af Taylor Sheridan, som vandt prisen som bedste instruktør i Cannes for filmen. Jægeren Cory finder en ung kvinde voldtaget og myrdet i sneen. Sammen med den unge efterforsker Jane løses den komplicerede mordgåde med tråde tilbage i tiden i det smukke, iskolde og brutale indianerreservat Wind River, hvor flere dør af mord eller narko end af kræft. Filmen kan ses 13. og 14. februar klokken 20.

Endelig er Per Flys politiske thriller ”Dobbeltspil” stadig på plakaten. Denne film kan ses 15. og 16. februar klokken 20.

Publiceret 12 February 2018 16:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli