Remaboss rykker teltpælene op fra Vejby:

Jeg kommer til at savne kunderne mest

“Vi bestemte os for, at det skulle være,” siger købmand Jack Helgesen, der rykker fra Vejby til Lillerød

Af
Jens Berg Thomsen

Efter 12 år i Rema 1000 i Vejby er det slut. Købmand Jack Helgesen siger på gensyn for i stedet at overtage Rema 1000-butikken i Lillerød.

“Vi havde snakket om, at vi skulle prøve noget nyt, og da vi så fik muligheden, så bestemte vi os til, at nu skulle det være,” siger Jack Helgesen, der har butikken sammen med sin kone, Ina Helgesen.

Butikken i Lillerød var blevet ledig, og mandag aften, da der var deadline, sendte Jack Helgesen så en ansøgning afsted.

“Det sværeste bliver at undvære kunderne,” siger Jack Helgesen.

“Vi har rigtig mange sommerhusgæster som kunder, og når de kommer tilbage efter vinteren, kan vi fortælle, hvordan vinteren har været, og de fortæller om, hvordan det er gået med deres sommerhus,” siger han.

Afsked med Gribskov

Det bliver til en afsked med Gribskov, hvor Jack Helgesen, der inden de 12 år i Rema var ti år i Irma i Gilleleje. Han er også udlært fra den daværende Favør i Helsinge.

“Jeg håber, min efterfølger vil fortsætte med de lokale sponsorater i Vejby-Tisvilde Idrætsforening. Jeg synes, man er lidt forpligtet, når man er selvstændig og ligger lokalt. Det giver os også kunder at sponsorere lokalt, og det er jo det, vi lever af,” siger Jack Helgesen.

Han overtager butikken i Lillerød tirsdag efter påske. Mandag inden påske er der mulighed for at sige farvel til Jack og Ina Helgesen og samtidig sige goddag til den nye købmand i Rema 100 i Vejby.

12 år er det blevet til som købmand i Vejby. Foto: Jens Berg Thomsen

12 år er det blevet til som købmand i Vejby. Foto: Jens Berg Thomsen

“Jeg kommer til at savne kunderne mest,” siger Jack Helgesen. Foto: Jens Berg Thomsen

“Jeg kommer til at savne kunderne mest,” siger Jack Helgesen. Foto: Jens Berg Thomsen

Publiceret 10 February 2018 11:30

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli