Jack og Ina Helgesen rykker fra Rema i Vejby til Rema i Lillerød. Foto: Jens Berg Thomsen

Jack og Ina Helgesen rykker fra Rema i Vejby til Rema i Lillerød. Foto: Jens Berg Thomsen

Remaboss rykker teltpælene op fra Vejby:

Jeg kommer til at savne kunderne mest

“Vi bestemte os for, at det skulle være,” siger købmand Jack Helgesen, der rykker fra Vejby til Lillerød

Af
Jens Berg Thomsen

Efter 12 år i Rema 1000 i Vejby er det slut. Købmand Jack Helgesen siger på gensyn for i stedet at overtage Rema 1000-butikken i Lillerød.

“Vi havde snakket om, at vi skulle prøve noget nyt, og da vi så fik muligheden, så bestemte vi os til, at nu skulle det være,” siger Jack Helgesen, der har butikken sammen med sin kone, Ina Helgesen.

Butikken i Lillerød var blevet ledig, og mandag aften, da der var deadline, sendte Jack Helgesen så en ansøgning afsted.

“Det sværeste bliver at undvære kunderne,” siger Jack Helgesen.

“Vi har rigtig mange sommerhusgæster som kunder, og når de kommer tilbage efter vinteren, kan vi fortælle, hvordan vinteren har været, og de fortæller om, hvordan det er gået med deres sommerhus,” siger han.

Afsked med Gribskov

Det bliver til en afsked med Gribskov, hvor Jack Helgesen, der inden de 12 år i Rema var ti år i Irma i Gilleleje. Han er også udlært fra den daværende Favør i Helsinge.

“Jeg håber, min efterfølger vil fortsætte med de lokale sponsorater i Vejby-Tisvilde Idrætsforening. Jeg synes, man er lidt forpligtet, når man er selvstændig og ligger lokalt. Det giver os også kunder at sponsorere lokalt, og det er jo det, vi lever af,” siger Jack Helgesen.

Han overtager butikken i Lillerød tirsdag efter påske. Mandag inden påske er der mulighed for at sige farvel til Jack og Ina Helgesen og samtidig sige goddag til den nye købmand i Rema 100 i Vejby.

12 år er det blevet til som købmand i Vejby. Foto: Jens Berg Thomsen

12 år er det blevet til som købmand i Vejby. Foto: Jens Berg Thomsen

“Jeg kommer til at savne kunderne mest,” siger Jack Helgesen. Foto: Jens Berg Thomsen

“Jeg kommer til at savne kunderne mest,” siger Jack Helgesen. Foto: Jens Berg Thomsen

Publiceret 10 February 2018 11:30

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV