DEBAT:

Hurra for flere betjente i Nordsjælland

Af Mette Abildgaard, gruppeformand, Konservative

Det er ingen hemmelighed, at vores politi har været spændt hårdt for de seneste par år.

Terrorbekæmpelse, grænsekontrol og bandekrig har stået højt på dagsordenen, og sådan skal det være.

For mig er det imidlertid vigtigt, at sådanne store opgaver ikke forringer politiindsatsen andre steder i landet. Derfor har vi i regeringen gennemført en lang række initiativer for at styrke politiet. På landsplan har det frigjort omtrent 700 betjente til operativt arbejde og tilført 600 ekstra betjente til politiet.

I Nordsjælland alene er der siden januar 2016 kommet 124 ekstra betjente, således at Nordsjællands Politi nu i alt råder over 816 betjente. Det er en flot stigning, og det har været tiltrængt! Under den sidste røde regering blev der nemlig færre politifolk, og jeg er glad for, at vi nu har vendt udviklingen. Vi har behov for mere politi – i særlig grad lokalt politi, der skaber den nære tryghed.

Derfor er det godt, at vi ikke stopper styrkelsen af politiet her. Vi uddanner nemlig betjente som aldrig før. Alene i 2016 og 2017 optog vi i alt cirka 1.350 politistuderende på Politiskolen, og rekordoptagene fortsætter. Derudover har vi etableret en politikadetuddannelse, hvor de første 45 kadetter allerede er i tjeneste rundt om i kredsene.

Vi ved alle, at Nordsjælland de seneste år har været særligt hærget af indbrud. Det skaber utryghed. Og for mig er det grundlæggende vigtigt, at man skal kunne føle sig tryg, når man befinder sig i Danmark. Hele Danmark – Nordsjælland som Nørrebro. Justitsminister Søren Pape Poulsen har i den kommende tid øget fokus på borgernes nære tryghed. Det er godt og nødvendigt.

Samtidig må vi imidlertid ikke glemme de store, vigtige opgaver. Netop derfor er det godt, at vi, som et resultat af regeringens politik, i dag ser et forstærket og mere ressourcestærkt politi, som kan løse opgaverne. Både de store, nationale opgaver, men i særdeleshed også de ”små”, borgernære opgaver.

Publiceret 10 February 2018 10:30

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV