Gamle kendinge vil tage fat hvor Helsinge Byfest slap

’Helsinge4you’ skal skabe liv og glade dage i Helsinge. MC træf, Open Air Film, VM i fodbold på storskærm og motionsløb i Helsinge er blandt idéerne

Én gang festglad lokalpatriot, altid festglad lokalpatriot.

Det kan man roligt sige om den håndfuld der ikke så meget som lige har lukket og slukket Helsinge Byfest efter syv år, og som nu tager nye initiativer ramasjang, liv og glade dage i Helsinge.

Tommy Seier, Dennis Baltzer, Kim Sørensen og ikke mindst ægteparret Erik og Helle Jørgensen var byfest-bestyrelsen der tog den tunge beslutning i efteråret da svigtende opbakning og tilslutning ikke længere gav grund til at fortsætte den traditionsrige byfest.

Men men men, sådan lukker og slukker man ikke bare lige fest-humøret hos de fem, så derfor er 'Helsinge4you' nu ved at se dagens lys.

'Helsinge4you' ønsker billedligt talt at være en paraply for kommende festivitas i Helsinge. En bestyrelse, en styregruppe der kan koordinere og virkeliggøre gode idéer til aktiviteter og andre tiltag der skal skabe liv i Helsinge.

Ballonfestival i Helsinge?

Året startede med et infomøde om initiativet til 'Helsinge4you', og både inviterede tidligere byfest-frivillige, erhvervsliv og politikere dukkede op, og blev præsenteret for en række gode idéer fra de fem initiativtagere.

Motorcykeltræf, Open Air Film-events, et motionsløb i og omkring Helsinge, e-sport events i kultursalen, VM i fodbold på storskærm, Musiktræf, og sågar en ballonfestival var blandt de mange idéer der blev præsenteret på infomødet - og nu skal idé så blive til virkelighed. Derfor søger 'Helsinge4you' både en masse hænder og hoveder der kan få tingene til at ske, og ikke mindst nogen der vil betale.

“Og vi starter med et stort sponsor-banko for at rejse de første penge. Ligesom da vi lavede sponsor-banko for byfesten. Vi har igen været ude blandt byens butikker og få en masse flotte præmier og en masse opbakning, og det er vores håb, at vi med sponsor-banko kan skabe en masse opmærksomhed omkring vores nye initiativer, og ikke mindst, at der kommer en masse penge i kassen, så vi kan komme godt i gang”, siger Helle Jørgensen til Ugeposten og fortsætter.

Ægteparret Erik og Helle Jørgensen fik Gribskov Kommunes Kulturpris i 2017 for parrets utrættelige arbejde i blandt andet Gribskov Kultursal. Parret er også med for fuld damp i ’Helsinge4you’.

Ægteparret Erik og Helle Jørgensen fik Gribskov Kommunes Kulturpris i 2017 for parrets utrættelige arbejde i blandt andet Gribskov Kultursal. Parret er også med for fuld damp i ’Helsinge4you’.

Sponsor-banko 20. marts

“Vi har en masse erfaring med os, og så er det meningen, at folk derude skal byde ind på forskellige vis med gode idéer, eller brænder for at stå for et arrangement - og så kan vi koordinere, hjælpe og få det til at ske. Og allerede nu har vi en flok knægte ovre fra Helsinge Realskole, der meget gerne vil stå for kommende e-sport arrangementer i kultursalen, og det er jo bare herligt.”

Sponsor-banko afholdes 20. marts kl.18.30 i Gribskov Kultursal, og der kan købes bankoplader a' 10,- kroner enten på aftenen, eller på Café SEF i Helsinge lørdag d. 3. eller 10. marts kl.11-14 hvis man ikke vil stå i kø når det går løs med sponsor-banko 20. marts.

Tilmelding til sponsor-banko og anden henvendelse til 'Helsinge4you' på mail:

helsinge4you@outlook.dk

Selv med populære Kandis på scenen, var der ikke stor tilslutning til Helsinge Byfest i 2017, og efter syv år lukkede og slukkede Helsinge Byfest i denne omgang.

Selv med populære Kandis på scenen, var der ikke stor tilslutning til Helsinge Byfest i 2017, og efter syv år lukkede og slukkede Helsinge Byfest i denne omgang.

Publiceret 09 February 2018 11:15

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli