Gamle kendinge vil tage fat hvor Helsinge Byfest slap

’Helsinge4you’ skal skabe liv og glade dage i Helsinge. MC træf, Open Air Film, VM i fodbold på storskærm og motionsløb i Helsinge er blandt idéerne

Én gang festglad lokalpatriot, altid festglad lokalpatriot.

Det kan man roligt sige om den håndfuld der ikke så meget som lige har lukket og slukket Helsinge Byfest efter syv år, og som nu tager nye initiativer ramasjang, liv og glade dage i Helsinge.

Tommy Seier, Dennis Baltzer, Kim Sørensen og ikke mindst ægteparret Erik og Helle Jørgensen var byfest-bestyrelsen der tog den tunge beslutning i efteråret da svigtende opbakning og tilslutning ikke længere gav grund til at fortsætte den traditionsrige byfest.

Men men men, sådan lukker og slukker man ikke bare lige fest-humøret hos de fem, så derfor er 'Helsinge4you' nu ved at se dagens lys.

'Helsinge4you' ønsker billedligt talt at være en paraply for kommende festivitas i Helsinge. En bestyrelse, en styregruppe der kan koordinere og virkeliggøre gode idéer til aktiviteter og andre tiltag der skal skabe liv i Helsinge.

Ballonfestival i Helsinge?

Året startede med et infomøde om initiativet til 'Helsinge4you', og både inviterede tidligere byfest-frivillige, erhvervsliv og politikere dukkede op, og blev præsenteret for en række gode idéer fra de fem initiativtagere.

Motorcykeltræf, Open Air Film-events, et motionsløb i og omkring Helsinge, e-sport events i kultursalen, VM i fodbold på storskærm, Musiktræf, og sågar en ballonfestival var blandt de mange idéer der blev præsenteret på infomødet - og nu skal idé så blive til virkelighed. Derfor søger 'Helsinge4you' både en masse hænder og hoveder der kan få tingene til at ske, og ikke mindst nogen der vil betale.

“Og vi starter med et stort sponsor-banko for at rejse de første penge. Ligesom da vi lavede sponsor-banko for byfesten. Vi har igen været ude blandt byens butikker og få en masse flotte præmier og en masse opbakning, og det er vores håb, at vi med sponsor-banko kan skabe en masse opmærksomhed omkring vores nye initiativer, og ikke mindst, at der kommer en masse penge i kassen, så vi kan komme godt i gang”, siger Helle Jørgensen til Ugeposten og fortsætter.

Ægteparret Erik og Helle Jørgensen fik Gribskov Kommunes Kulturpris i 2017 for parrets utrættelige arbejde i blandt andet Gribskov Kultursal. Parret er også med for fuld damp i ’Helsinge4you’.

Ægteparret Erik og Helle Jørgensen fik Gribskov Kommunes Kulturpris i 2017 for parrets utrættelige arbejde i blandt andet Gribskov Kultursal. Parret er også med for fuld damp i ’Helsinge4you’.

Sponsor-banko 20. marts

“Vi har en masse erfaring med os, og så er det meningen, at folk derude skal byde ind på forskellige vis med gode idéer, eller brænder for at stå for et arrangement - og så kan vi koordinere, hjælpe og få det til at ske. Og allerede nu har vi en flok knægte ovre fra Helsinge Realskole, der meget gerne vil stå for kommende e-sport arrangementer i kultursalen, og det er jo bare herligt.”

Sponsor-banko afholdes 20. marts kl.18.30 i Gribskov Kultursal, og der kan købes bankoplader a' 10,- kroner enten på aftenen, eller på Café SEF i Helsinge lørdag d. 3. eller 10. marts kl.11-14 hvis man ikke vil stå i kø når det går løs med sponsor-banko 20. marts.

Tilmelding til sponsor-banko og anden henvendelse til 'Helsinge4you' på mail:

helsinge4you@outlook.dk

Selv med populære Kandis på scenen, var der ikke stor tilslutning til Helsinge Byfest i 2017, og efter syv år lukkede og slukkede Helsinge Byfest i denne omgang.

Selv med populære Kandis på scenen, var der ikke stor tilslutning til Helsinge Byfest i 2017, og efter syv år lukkede og slukkede Helsinge Byfest i denne omgang.

Publiceret 09 February 2018 11:15

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV