Raid i Ørby:

’Alle ville have den. Der skabte vi næsten trængsel’

Hvis du gik og troede, at Pokémon Go forlængst var glemt, kan du godt tro om. En gruppe mennesker i Helsinge sidder klar med telefonen og er klar til at rykke, hvis en sjælden pokémon lægger vejen forbi

Af
Jeppe Helkov

En døgnflue. Den betegnelse fik mobilspillet Pokémon Go, efter det i 2016 trak store og små ud på gaden. Man kunne i sommermånederne stort set ikke gå på gaden uden at støde ind i folk, der med mobiltelefonen i hånden var i gang med at fange de små virtuelle monstre.

Men lige så hurtigt Pokemon-dillen havde skudt frem, næsten lige hurtigt døde den ud igen. Eller det troede de fleste i hvert fald. For i Helsinge findes der en lille gruppe borgere, der stadig trasker gaderne tynde for at fange pokémonner.

Spillet var døende

“Oprindeligt var det et spil for folk, der enten brugte det til at hygge med familien eller til at få noget motion. Men spillet var egentlig døende sidste forår,” siger Kasper Lauest, der er én af dem, der stadig holder fast i spillet.

For at imødekommende den dalende interesse for spillet, indså producenterne bag da også, at de var nødt til at videreudvikle spillet. Derfor fandt de på, at spillerne kunne slå sig sammen og tage på raids.

Her mødes flere spillere for sammen at bekæmpe en stærk pokémon - og lykkedes det, kan man efterfølgende fange pokémonnen.

Flere af folkene bag Pokémon-raidsne er også begyndt at mødes uden for spillet. Blandt andet er der opstået en kortklub - og en masse andet socialt samværd. Privatfoto.

Flere af folkene bag Pokémon-raidsne er også begyndt at mødes uden for spillet. Blandt andet er der opstået en kortklub - og en masse andet socialt samværd. Privatfoto.

Nedkæmper en pokémon

“Nu skulle man samles i grupper og nedkæmpe en pokémon. Så man skulle ikke længere kun spille alene. Jeg så, at der var Facebook-grupper i Hillerød og Helsingør, hvor man var lykkedes med at samle folk. Og det kunne da være meget sjovt også at lave her i Helsinge.”

“Så jeg begyndte at stoppe folk på gaden, som jeg kunne se gik og spillede Pokémon. Jeg fortalte, at jeg havde lavet en Facebook-gruppe - og efter en uge var vi fem-ti personer. Siden har det bare taget fart.”

I dag har gruppen 197 medlemmer. Og dagligt bliver lavet opslag om, at der er 'level 5 raid kl. 11 ved hallerne'. Herefter melder folk så ind, om de har tid til at komme. Byrådsmedlem Brian Lyck Jørgensen er én af dem, der ofte griber telefonen og farer af sted.

“Jeg har tidligere brugt spillet til at koble af fra byrådsarbejdet, og så for at få motion og kunne ud i naturen. Jeg slog to fluer med et smæk - og så har det bare taget fart derfra,” siger han og fortæller, at folk ofte smider alt, hvad de har i hænderne, hvis det i gruppen bliver meldt ud, at der er en sjælden Pokémon i området.

Pludselig et raid

“For et par uger siden var der pludselig et raid i Ørby. Der fik vi samlet tyve biler og 40 mennesker i løbet af ingen tid,” siger han og bliver bakket op af Kasper Lauest.

“Jeg tror aldrig, der har været så meget aktivitet i Ørby før. Det var en ny Pokémon, som vi ikke havde set før. Så alle ville have den. Der skabte vi næsten trængsel,” siger han.

Både Brian Lyck Jørgensen og Kasper Lauest er enig om, at spillet er blevet langt mere socialt, end da det først kom frem.

“Det er både yngre mennesker og folk, der er lidt oppe i årene, der spiller det. Man får stadig meget motion, fordi man bevæger sig rundt efter pokémonner. Men frem for alt er der meget socialt samvær, hvor man på kryds og tværs snakker om alt mellem himmel og jord,” siger Brian Lyck Jørgensen.

Social dimension

“Der er kommet en meget større social dimension i spillet, fordi man nu skal være flere om at nedkæmpe en pokémon. Før kørte man meget alene rundt. Flere af gruppens medlemmer er også begyndt at mødes og lave andre sociale ting sammen. Så det er ikke længere et solospil. Men folk kan da stadig godt undre sig, når de går forbi, og vi står 20 mennesker sammen med telefonerne fremme,” uddyber Kasper Lauest.

Har du også lyst til at prøve kræfter med spillet, kan du tilmelde dig Facebook-gruppen 'Pokemon Go Raids i Helsinge'.

Publiceret 08 February 2018 06:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV