Gribskov Kommune og DGI søsætter nyt sundheds-initiativ

Gribskov Kommune og DGI laver sundhedsidræt sammen med lokale idrætsforeninger. Det er Blistrup Gymnastikforening og Esrum Gymnastikforening, der har meldt sig til projektet og har sat sundhedsidræts på programmet.

Indsatsen skal være med til at give større livskvalitet. Har man for eksempel været så uheldig at have fået en blodprop, fået KOL, diabetes type 2 eller rygproblemer, kan man, med henvisning fra læge, få tilbud om at deltage i et rehabiliteringsforløb. En del af de personer, som der har været igennem et forløb, får efterfølgende ikke forsat deres træningsforløb, som så medfører tilbagefald og måske genindlæggelse.

Men med sundhedsidræt har man efterfølgende mulighed for et træningsforløb i en lokalforening. Det er ikke et krav, at man skal henvises til Sundhedsidræt. Alle, der selv føler, at de kunne have glæde af et af forløbene, er meget velkomne på holdene.

Få overskud til hverdagen.

Det er aldrig for sent at begynde at træne. DGI Sundhedsidræt seniortræning, rygtræning og kredsløbstræning giver deltagerne de bedste muligheder for at tackle dagligdagens fysiske udfordringer. DGI Sundhedsidræt er skræddersyet træning, hvor der trænes 55 minutter en gang om ugen. Erfarne og specialuddannede instruktører hjælper og støtter i træningen.

For at skabe den bedst mulige træning er det nemlig vigtigt, at instruktørerne ved, hvilken træning, der virker, og hvordan den skal gennemføres. Derfor gennemgår alle instruktører i DGI Sundhedsidræts træningskoncepter en grundig uddannelse, specielt skabt til formålet. Uddannelsen sikrer deltagerne et forløb af god kvalitet, hvor der bliver taget hensyn til de specifikke udfordringer, der kendetegner deltagerne.

Der tilbydes tre former for hold - nemlig seniortræning, rygtræning og kredsløbs træning. Hvis man vil vide mere kan man henvende sig til Blistrup Gymnastikforening på telefon 52505477 og Esrum Gymnastikforening på telefon 26134422.

Publiceret 07 February 2018 08:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli