LEDER:

Vi tror vel alle på et eller andet?!

Af redaktør Jesper Gisli

EKSISTENS & TRO

Sangeren Simon Kvamm sagde det på sin måde:

“Folk siger, at de ikke tror på Gud, men at de anerkender, at der er mere mellem himmel og jord. Jamen, det der 'mere mellem himmel og jord' - det er netop Gud.”

Det var Simon Kvamms måde at sige det på - det var og er Simon Kvamms måde at se det på. Tro.

Jeg plejer altid at sige til folk der vil diskutere religion og tro op i mod et fornuftigt og videnskabeligt perspektiv: “Enten så tror man, eller også tror man ikke”. Den er ikke længere, synes jeg.

Hvad synes du? Og hvad tror du på?

I denne uges avis har vi premiere på et nyt, fast element i Ugeposten.

EKSISTENS & TRO skal være en fast side fra uge til uge, hvor vi sætter fokus på emner der kan give stof til eftertanke. Artikler og klummer der berører måden vi lever på, måden vi er sammen på, og det vi tror på.

Det skal være emner som er aktuelle, og som måske deler mennesker i forskellige meninger og holdninger.

Det skal være et perspektiv eller to på emner der gør ondt eller godt, og det skal være fokus på forskelligheder og noget der kan udfordre enighed.

Og hvad angår tro, så er der plads til det hele.

Både den nyligt erklærede veganer der har set plantelyset, den trofaste Brøndby-fan der altid vil skippe en familiefødselsdag for en udekamp i Hobro, eller 'Belieberen' der finder svarene i Justin Biebers tekster og sange. Og alt der i mellem. Bare det giver mening for dig.

I denne premiere-uge starter vi med et fokus på den verserende sag om over 1.000 unge der står anklaget for distribution af børneporno fordi de alle har delt en video hvor unge under 18 år har sex.

Vi har talt med tre lokale unge, der sætter ord på deres syn på sagen. Ikke at de har noget med sagen at gøre, men alene fordi de selv er unge.

Derudover byder vi på en klumme hver uge. Vi har lige nu allieret os med Rosa Bech fra Græsted, der skriver de første klummer - denne gang med udgangspunkt i en Greenpeace-gadesælger der ønskede Rosa et ækelt liv, blot fordi Rosa sagde pænt nej tak til at støtte den ellers gode sag. Det har Rosa brygget lidt på.

Rosa Bech har i sommers færdiggjort sit teologistudie på Københavns Universitet og netop gennemført pastoralseminariet.

EKSISTENS & TRO kan og skal være alt mellem himmel og jord - og hvis du har et emne, en tanke, en undren eller har andet på hjerte, så er du meget velkommen til at skrive til os på mail:

eksistens@ugeposten.dk

I denne uge finder du EKSISTENS & TRO på side 64. Læs PDF-avisen her på ugeposten.dk.

God læselyst.

Publiceret 06 February 2018 12:15

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV