Nu kører det for Gribskovs nye BMX klub

I aften bliver 'BMX Klubben Græsted' helt officielt en ny forening i Gribskov Kommune, når der afholdes stiftende generalforsamling med valg til bestyrelse - men allerede inden aftenens officielle startsskud, er der allerede 15 lokale børn mellem 10 og 14 år der har stukket snuden inden for.

“Det er gået virkelig stærkt siden vi meldte ud første gang, og allerede nu er der stor søgning. Det er pragtfuldt, og det beviser jo kun, at vi så rigtigt da vi tog initiativet”, siger idémanden bag den nye BMX klub, Henrik Lykke Pedersen, der selv er tidligere professionel BMX-kører.

Lånecykler klar til de nysgerrige i weekenden

“De nærmeste BMX klubber ligger i Roskilde og i København, så vi rammer måske et behov her oppe i Gribskov og i Nordsjælland siden vi allerede ser så mange der er nysgerrige. Og de skal være så velkommen,” siger Henrik Lykke Pedersen til Ugeposten.

Allerede i weekenden er det muligt at komme forbi banen bag Gribskovhallen, og prøve kræfter med BMX - eller bare kigge på, hvis man mere er til det.

Vil man prøve en tur eller to, så har klubben allerede låne-cykler, beskyttelse og udstyr til rådighed, takket være dels et sponsorat fra SkatePro, og dels en hjælpende hånd fra HUC.

Banen og cyklerne er klar både lørdag og søndag. Begge dage kl.09-11, oplyser 'BMX Klubben Græsted' der findes både på facebook og på hjemmesiden:

www.bmxklubben.dk

Henrik Lykke Pedersen er selv tidligere professionel BMX-kører, og har nu taget initiativ til den nye BMX klub i Gribskov.

Henrik Lykke Pedersen er selv tidligere professionel BMX-kører, og har nu taget initiativ til den nye BMX klub i Gribskov.

Vil man prøve kræfter med BMX, er der åbent for alle nysgerrige både lørdag og søndag kl.09-11.

Vil man prøve kræfter med BMX, er der åbent for alle nysgerrige både lørdag og søndag kl.09-11.

Publiceret 06 February 2018 12:30

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli