Gymnasieelever bag nyt designer-tøjmærke

Vennerne Deniz og Mads Christian har slået pjalterne sammen om tøjmærket ’Delicate Hurricane’ og ny trend-hjemmeside

Sidste år kastede Deniz fra Hillrød sig over at designe og sælge hættetrøjer og t-shirts, og da det gik godt, tog han skridtet videre.

Gymnasieeleven fra Gribskov Gymnasium tog kontakt til Mads Christian Lyhne, der går på Gl. Hellerup Gymnasium, og sammen har de sat alt ind på, at slå igennem med deres nye brand 'Delicate Hurricane' og hjemmesiden delicanes.com

Mange følgere på Instagram

“Egentlig tog jeg kontakt til Mads Christian fordi jeg gerne ville sponsorere ham med mit tøj, for han har vildt mange følgere på Instagram og er et kendt navn - men så spurgte han selv, om vi ikke skulle designe noget nyt og fedt sammen, og det gjorde vi så. Og nu er vi her”, fortæller Deniz om hvordan han hookede op med Mads Christian, der oprindeligt slog igennem som medvirkende i X Factor, og nu udgiver egen musik.

Ulv og rose

“Dansk mode og dansk tøj lige nu er simpelt, og det er stille og roligt i designet. Hos de store internationale high-end mærker som Gucci og i den stil, er der mere gang i den i designet, og det vil vi gerne være med på med vores brand. Vores ulv med rosen i munden er li'som vores identitet og vores kendetegn. En glubsk ulv med noget smukt og sart som en blomst - det er meget sjovt, og det sælger allerede meget godt”, fortæller Deniz Alincak, der sammen med Mads Christian viser de seneste eksempler på 'Delicate Hurricane' frem på hjemmesiden:

www.delicanes.com

Publiceret 05 February 2018 07:15

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli