Flere nordsjællændere sælger med gevinst

Der er stor geografisk forskel på, hvor mange boligejere, der sidste år solgte deres hus med gevinst, viser tal fra Boliga

De fleste køber nok et hus for at leve i det. Men det er vel også de færreste, der har noget imod at tjene en skilling, når de skal sælge huset igen.

Og det skete faktisk for langt de fleste af sidste års nordsjællandske hussælgere, der kunne indkassere en gevinst, da huset blev sendt videre til en ny ejer, viser en ny opgørelse fra boligsiden Boliga.

I Lyngby-Taarbæk Kommune har der været sand gevinstbingo for sælgerne. Her blev hele 99 procent af de solgte huse nemlig solgt til mere, end de var købt for. Mens det i nabokommunen Gentofte var 96 procent af husene, der blev solgt med gevinst.

Og når der generelt er mange, der tager en pose penge med fra deres boligsalg i Nordsjælland, så hænger det sammen med, at området er attraktivt.

“Når andre dele af boligmarkedet er gået i stå, er der bare flere folk, der søger mod Nordsjælland. Så vi har her et attraktivt område, som bare aldrig er gået af mode – der er altid købere,” siger Mikkel Høegh, boligøkonom hos BRFkredit.

Flere tjener på boligen

Andelen af sælgere, der kan indkassere en gevinst, er stigende. På landsplan var det i 81 procent af hushandlerne. Det er en stigning fra sidste år, hvor det var 79 procent, mens det i 2013 blot var 74 procent af handlerne, der gav gevinst.

Færrest nordsjællandske gevinsts-salg var der i Halsnæs Kommune. Her solgte 76 procent med gevinst.

Så mange af husene blev solgt med gevinst i 2017:

Lyngby-Taarbæk Kommune: 99%
Gentofte Kommune: 96%
Furesø Kommune: 94%
Egedal Kommune: 91%
Rudersdal Kommune: 90%
Allerød Kommune: 90%
Hørsholm Kommune: 88%
Fredensborg Kommune: 84%
Frederikssund Kommune: 84%
Hillerød Kommune: 83%
Gribskov Kommune: 81%
Helsingør Kommune: 77%
Halsnæs Kommune: 76%

Publiceret 02 February 2018 10:30

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli