Modelfoto: Adobe Stock

Modelfoto: Adobe Stock geronimo - stock.adobe.com

Flere måtte springe for livet efter farlig knallertkørsel: Nu leder politiet efter vidner

Vanvittig knallertkørsel gennem Helsinges gågade får nu politiet til at bede om hjælp

Hvem kørte en hvid varevogn, og hvem måtte springe for livet under en vanvidskørsel på knallert i Helsinge? Det spørger politiet om i en lang statusopdatering på Facebook om episoden, hvor en patruljevogn satte efter en knallert fredag den 9. august.

"Klokken 11.40 den pågældende fredag kørte vi en tur i Helsinge, da vi spottede en knallert, som vi lige mente, vi ville se nærmere på. For det første var der nemlig to passagerer på, hvoraf den ene ikke bar styrthjelm, og for det andet kørte den mistænkeligt stærkt. Som bekendt er det hverken lovligt at køre uden styrhjelm på en knallert, være mere end en person på den eller at tune den. Føreren var dog tilsyneladende ikke interesseret i en snak med os, så han flygtede fra stedet, og vi tændte derfor for blink og sirener på vores motorcykel og satte farten op for at fange de to unge mænd," lyder det fra politiet.

Forbi Lidl - igennem gågade

"Knallertførerens flugt tog os blandt andet forbi den lokale Lidl, hvor en mindre hvid varebil kørte ud fra parkeringspladsen. Det nåede knallertføreren dog ikke at opfatte, og han påkørte derfor bilen, så passageren røg af knallerten. Det satte imidlertid ikke en stopper for vanvidskørslen, og føreren fortsatte sin flugt."

"Efter en længere eftersættelse, som også bragte os gennem byens gågade og over for flere røde lys, endte både knallert og vi på et stisystem nær Kongensgavevej, hvor føreren muligvis tænkte, at han kunne ryste os af. Vi holdt nu alligevel trit med ham og var vidner til, hvordan flere fodgængere på stierne måtte springe til siderne for ikke at blive ramt af knallerten. Kort efter måtte føreren give fortabt, og vi kunne – med en anden borgers hjælp - standse ham og sigte ham for overtrædelse af færdselsloven," skriver politiet.

Leder efter vidner og efter varevognsfører

Farten nåede til tider op på 63 kilometer i timen, og føreren står ifølge politiet til en ubetinget frakendelse af sit kørekort. Men politiet leder nu også efter vidner til kørslen. Både fodgængere og føreren af den hvide varevogn må gerne henvende sig, står der på Facebooksiden.

jbt

Publiceret 21 August 2019 15:50