Brand i Valby uden for Helsinge endte med, at en firlænget gård brændte ned. Foto: Jens Berg Thomsen

Brand i Valby uden for Helsinge endte med, at en firlænget gård brændte ned. Foto: Jens Berg Thomsen

Firlænget gård brændte ud: Pillefyr formentlig skyld i storbrand

Brandtekniske undersøgelser venter efter stor gårdbrand uden for Helsinge

Af
Jens Berg Thomsen

Et pillefyr var formentlig årsagen til, at en firlænget gård i Valby uden for Helsinge torsdag brød i brand. Det skriver Nordsjællands Politi dagen derpå i døgnrapporten.

Branden opstod klokken 11.37 torsdag, fortæller politiet. Trods en "massiv og ihærdig indsats", lykkedes det ikke for brandfolkene at redde gården, der endte med at brænde ned. Nu venter de tekniske undersøgelser, før brandårsagen ligger helt fast.

Slukningsarbejdet tog mange timer, og politiet meldte i løbet af torsdagen ud på Twitter, at arbejdet formentlig ville vare frem til mørkets frembrud.

Publiceret 24 May 2019 13:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl