Stor brand:

Firlænget gård i flammer

Af
Jens Berg Thomsen

Tidligt torsdag eftermiddag udbrød der brand i en gård i Valby uden for Helsinge. Ilden har spredt sig til hele den firlængede gård.

"Alle var ude, da vi fik melding om branden, og lige nu er der ikke risiko for, at ilden breder sig. Vinden er også med os, for røgen driver ind over nogle marker og op i luften," siger vagtchef ved Nordsjællands Politi til Ugeposten.

"Vi har fået at vide, at det er en gård til beboelse, så der er ikke dyrehold på stedet. Slukningsarbejdet er stadig i gang, og politiet har spærret af i det omfang, det er nødvendigt," siger han.

Vagtchefen fortæller også, at en rendegraver lige nu er ved at vælte en mur på gården, så redningsmandskabet kan komme til.

"Umiddelbart står gården ikke til at redde," siger han.

Publiceret 23 May 2019 13:46

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl