Mand fængslet i drabssag: Læge fik 19-20 slag i hovedet

Af
Jens Berg Thomsen

En 54-årig mand fra Hørsholm er varetægtsfængslet i fire uger. Han blev anholdt mandag og sigtet for drabet på den 58-årige læge Charlotte Asperud, der blev overfaldet natten til tirsdag den 30. april i sit hjem i Tisvildeleje og senere døde af sine kvæstelser.

Oven i sigtelsen for drab har anklagemyndigheden også sigtet manden for hjemmerøveri.

"Han nægter sig skyldig," fortæller senioranklager Bente Schnack.

Nordsjællands Politi har kaldt overfaldet "særdeles groft" og valgte i løbet af efterforskningen at offentliggøre en voldsom lydfil fra selve overfaldet.

Ifølge Ekstra Bladet fik Charlotte Asperud 19-20 slag i hovedet af den 54-årige, der er sigtet for forsøg på at aftvinge sit offer værdier ved vold eller trussel om det samme. Nordsjællands Politi har tidligere fortalt, at der ikke umiddelbart var stjålet noget fra huset i Tisvildeleje.

Efterforskningsleder og politikommissær Henrik Gunst vil ikke på nuværende tidspunkt fortælle, hvordan man har fundet frem til den 54-årige, der i forvejen er kendt af politiet.

Publiceret 14 May 2019 11:09

SENESTE TV

Tisvilde-borger hjælper Knud Rasmussen

Fritid Tisvilde-borger er med til at bevare Knud Rasmussens ekspeditionsskib. Det er Lotte Mundus. Hun blev valgt 3. maj ind i bestyrelsen for den frivillige forening Kivioqs Venner Hundested.

Foreningen tæller frivillige fra hele Nordsjælland og arbejder målrettet på at overtage det eneste bevarede af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe fra Thule-ekspeditionerne, Kivioq. Med overtagelsen vil de hjemføre Kivioq til Hundested, hvor skibet skal gøres sejlklar og sejle som et levende museum for polarekspeditioner, forskerånd og nordatlantisk samarbejde.

Og netop det nordatlantiske er baggrunden for, at Lotte Mundus blev valgt ind i bestyresen. Lotte har boet i Grønland i en del år og er for nylig vendt tilbage til Danmark.

Interesserede i projektet kan få et levende indtryk af Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, når skibet 5., 6. og 10. juni gæster Hundested Havn. Besætningen holder åbent skib hver af de tre dage fra kl. 14 til 18.