Charlotte Asperud blev dræbt natten til den 30. april 2019 i Tisvildeleje. Foto: Jens Berg Thomsen

Charlotte Asperud blev dræbt natten til den 30. april 2019 i Tisvildeleje. Foto: Jens Berg Thomsen

Anholdt for voldsomt drab i Tisvildeleje: 54-årig mand nægter at udtale sig

Af
Jens Berg Thomsen

Nordsjællands Politi anholdt mandag eftermiddag en 54-årig mand fra Hørsholm, der sættes i forbindelse med mordet på den 58-årige læge Charlotte Asperud fra Tisvildeleje. Han fremstilles tirsdag klokken 10 i grundlovsforhør i Retten i Helsingør.

"Han er sigtet for drab," fortæller efterforskningsleder og politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi til Ugeposten.

Manden nægter ifølge politiet at udtale sig i sagen. Anklagemyndigheden vil bede om lukkede døre til grundlovsforhøret. Henrik Gunst kan ikke fortælle, hvordan politiet fandt frem til manden, der er kendt af politiet i forvejen.

"Vi kan på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere ind på, hvad der har ført til anholdelsen, men vi vil gerne sende en stor tak til alle de borgere, der har henvendt sig med store og små tip. Vi er meget taknemmelige for, at I bakker op om vores arbejde," skriver Nordsjællands Politi på Facebook.

Ugeposten følger sagen ...

Publiceret 14 May 2019 00:00

SENESTE TV

Tisvilde-borger hjælper Knud Rasmussen

Fritid Tisvilde-borger er med til at bevare Knud Rasmussens ekspeditionsskib. Det er Lotte Mundus. Hun blev valgt 3. maj ind i bestyrelsen for den frivillige forening Kivioqs Venner Hundested.

Foreningen tæller frivillige fra hele Nordsjælland og arbejder målrettet på at overtage det eneste bevarede af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe fra Thule-ekspeditionerne, Kivioq. Med overtagelsen vil de hjemføre Kivioq til Hundested, hvor skibet skal gøres sejlklar og sejle som et levende museum for polarekspeditioner, forskerånd og nordatlantisk samarbejde.

Og netop det nordatlantiske er baggrunden for, at Lotte Mundus blev valgt ind i bestyresen. Lotte har boet i Grønland i en del år og er for nylig vendt tilbage til Danmark.

Interesserede i projektet kan få et levende indtryk af Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, når skibet 5., 6. og 10. juni gæster Hundested Havn. Besætningen holder åbent skib hver af de tre dage fra kl. 14 til 18.