Foto: Scanpix Denmark/Thomas Lekfeldt / STF

Foto: Scanpix Denmark/Thomas Lekfeldt / STF Scanpix Denmark

I fuld fart forbi fotovogn: Bilist taget med 94 kilometer i timen i byzone

Af
Jens Berg Thomsen

Politiet fangede onsdag en bilist, der kørte hele 94 kilometer i timen på et sted, hvor man højest må køre 50 kilometer i timen.

Det skriver Nordsjællands Politi på Twitter onsdag eftermiddag.

ATK-vognen holdt på Østergade mellem Helsinge og Nejlinge, og 27 biler i alt blev fanget i fotofælden. I alt kørte 556 bilister forbi.

Tre kan se frem til et klip i kørekortet, skriver politiet, hvoraf den ene altså kørte 94 kilometer i timen. Ifølge websitet fartboeder.dk giver det en betinget frakendelse af kørekortet, fordi hastighedsoverskridelsen er mere end 60 procent.

Publiceret 24 April 2019 15:48

SENESTE TV

Tisvilde-borger hjælper Knud Rasmussen

Fritid Tisvilde-borger er med til at bevare Knud Rasmussens ekspeditionsskib. Det er Lotte Mundus. Hun blev valgt 3. maj ind i bestyrelsen for den frivillige forening Kivioqs Venner Hundested.

Foreningen tæller frivillige fra hele Nordsjælland og arbejder målrettet på at overtage det eneste bevarede af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe fra Thule-ekspeditionerne, Kivioq. Med overtagelsen vil de hjemføre Kivioq til Hundested, hvor skibet skal gøres sejlklar og sejle som et levende museum for polarekspeditioner, forskerånd og nordatlantisk samarbejde.

Og netop det nordatlantiske er baggrunden for, at Lotte Mundus blev valgt ind i bestyresen. Lotte har boet i Grønland i en del år og er for nylig vendt tilbage til Danmark.

Interesserede i projektet kan få et levende indtryk af Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, når skibet 5., 6. og 10. juni gæster Hundested Havn. Besætningen holder åbent skib hver af de tre dage fra kl. 14 til 18.