Foto: Scanpix Denmark/Thomas Lekfeldt / STF

Foto: Scanpix Denmark/Thomas Lekfeldt / STF Scanpix Denmark

I fuld fart forbi fotovogn: Bilist taget med 94 kilometer i timen i byzone

Af
Jens Berg Thomsen

Politiet fangede onsdag en bilist, der kørte hele 94 kilometer i timen på et sted, hvor man højest må køre 50 kilometer i timen.

Det skriver Nordsjællands Politi på Twitter onsdag eftermiddag.

ATK-vognen holdt på Østergade mellem Helsinge og Nejlinge, og 27 biler i alt blev fanget i fotofælden. I alt kørte 556 bilister forbi.

Tre kan se frem til et klip i kørekortet, skriver politiet, hvoraf den ene altså kørte 94 kilometer i timen. Ifølge websitet fartboeder.dk giver det en betinget frakendelse af kørekortet, fordi hastighedsoverskridelsen er mere end 60 procent.

Publiceret 24 April 2019 15:48

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl