"Poul Erik Schwærter var et utroligt hjælpsomt menneske og en fantastisk god samarbejdspartner," siger tidligere borgmester Claus Lange (foto). Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Tidligere borgmester chokeret over drab på partifælle

Han var et utroligt hjælpsomt menneske, siger borgmester om den dræbte

Af
Claus Johansen

”Poul Erik var en fantastisk kammerat!”

Den tidligere borgmester i Helsinge byråd, Claus Lange, er chokeret og ked af at høre om drabet på den 74-årige Venstre-partifælle Poul Erik Schwærter, som mandag morgen blev dræbt af et skud fra den 73-årige tidligere murermester Preben Byskov.

”Jeg har kendt Poul Erik Schwærter i mange, mange år – helt tilbage fra starten af 70’erne. Jeg har gået meget på jagt med ham, blandt andet i Polen. Han var en fantastisk kammerat og altid hjælpsom, hvis du havde brug for en hånd. En meget fin fyr,” siger Claus Lange.

De to stillede op til kommunalvalget i 1985:

”Vi stillede op til valget i ’85 og blev valgt ind – og tre en halv måned senere bliver jeg borgmester, da den daværende borgmester, Thor Pedersen, bliver minister,” siger Claus Lange.

”Poul Erik var meget interesseret i både det tekniske og det sociale område, og han var meget retfærdig. Tingene skulle foregå ordentligt, og han havde den grundopfattelse, at vi sad der for at hjælpe borgerne - og ikke omvendt. Den har Poul Erik holdt hele vejen igennem.”

Den tidligere borgmester kalder Poul Erik Schwærter en god samarbejdspartner:

”Han var et utroligt hjælpsomt menneske og en fantastisk god samarbejdspartner. Han var konsekvent – lavede man en aftale, holdt han den. Og det forventede han også af andre. Jeg har aldrig set ham løbe fra en aftale. Selvfølgelig har vi været uenige om nogle af tingene, men det har vi altid kunnet snakke os til rette om,” siger Claus Lange.

Publiceret 13 March 2019 11:00

SENESTE TV

Spil bingo og hjælp SOS Børnebyerne

Hjælp SOS Børnebyerne arrangerer bingospil torsdag 21. Marts.

Denne dag kan du spille og støtte en god sag . Det sker i "Det Gamle Posthus" på Stationsvej i Gilleleje. SOS Børnebyerne er klar med masser af spilleplader og gevinster. Overskuddet fra dagen går ubeskåret til SOS Børnebyerne.

Det er SOS Børnebyernes Lokalgruppe, der står for arrangementet, og de håber, at både garvede bankospillere og nybegyndere har lyst til at være med og støtte den gode sag.

”Vi har været rundt i byens butikker for at få sponsoreret gaver til arrangementet. Det har været en meget positiv oplevelse. Vi mærker stor velvilje og god opbakning til den indsats SOS Børnebyerne gør rundt om i verden for at hjælpe forældreløse og udsatte børn,” siger Anni Sejrsbøl fra lokalgruppen.

Kapp