Foto: Jens Berg Thomsen

Foto: Jens Berg Thomsen

Festforberedelser? 14 og 15-årige piger stjal makeup og kondomer

Noget kunne tyde på, at to piger fra Helsinge var ved at gøre sig festklar: I hvert fald var de mandag eftermiddag i gang med at forsyne sig med makeup og kondomer i Bilka i Slotsarkaderne i Hillerød. De to piger på 14 og 15 år havde dog ikke umiddelbart tænkt sig at betale for varerne, og så måtte Nordsjællands Politi rykke ud.

CJ

Publiceret 23 January 2019 09:49

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs