Dræbt med haglgevær: 49-årig fortsat fængslet for drab

Af
Jens Berg Thomsen

Sigtelsen mod en 49-årig mand fra Helsinge er nu præciseret, efter politiet søndag fandt liget af 52-årige Lars Halvor Hermansen fra Birkerød. Liget var begravet på en ejendom uden for Helsinge.

Sigtelsen lyder nu på, at den 49-årige har dræbt sin 52-årige kammerat med et skud fra et haglgevær. Manden nægter sig fortsat skyldig, oplyser anklager Margit Wegge fra Nordsjællands Politi.

Dommeren valgte dog at varetægtsfængsle den 49-årige i yderligere fire uger torsdag i Retten i Helsingør. Der er stadig lukkede døre i sagen. Margit Wegge bad om dørlukningen af hensyn til den yderligere efterforskning, for politiet ved endnu ikke, om den 49-årige var alene om at begå det formodede mord.

"Det er stadig en mulighed," siger hun.

Udover dørlukningen er der også nedlagt navneforbud i sagen.

Lars Halvor Hermansen var forsvundet i en måned, inden politiet anholdt den 49-årige mand for mordet. Halvanden uge senere blev liget fundet.

Den 49-årige er også stadig sigtet for at have haft mellem fire og seks kilo amfetamin på sin ejendom.

Publiceret 01 November 2018 15:30

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.