Dræbt med haglgevær: 49-årig fortsat fængslet for drab

Af
Jens Berg Thomsen

Sigtelsen mod en 49-årig mand fra Helsinge er nu præciseret, efter politiet søndag fandt liget af 52-årige Lars Halvor Hermansen fra Birkerød. Liget var begravet på en ejendom uden for Helsinge.

Sigtelsen lyder nu på, at den 49-årige har dræbt sin 52-årige kammerat med et skud fra et haglgevær. Manden nægter sig fortsat skyldig, oplyser anklager Margit Wegge fra Nordsjællands Politi.

Dommeren valgte dog at varetægtsfængsle den 49-årige i yderligere fire uger torsdag i Retten i Helsingør. Der er stadig lukkede døre i sagen. Margit Wegge bad om dørlukningen af hensyn til den yderligere efterforskning, for politiet ved endnu ikke, om den 49-årige var alene om at begå det formodede mord.

"Det er stadig en mulighed," siger hun.

Udover dørlukningen er der også nedlagt navneforbud i sagen.

Lars Halvor Hermansen var forsvundet i en måned, inden politiet anholdt den 49-årige mand for mordet. Halvanden uge senere blev liget fundet.

Den 49-årige er også stadig sigtet for at have haft mellem fire og seks kilo amfetamin på sin ejendom.

Publiceret 01 November 2018 15:30

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl