Dræbt med haglgevær: 49-årig fortsat fængslet for drab

Af
Jens Berg Thomsen

Sigtelsen mod en 49-årig mand fra Helsinge er nu præciseret, efter politiet søndag fandt liget af 52-årige Lars Halvor Hermansen fra Birkerød. Liget var begravet på en ejendom uden for Helsinge.

Sigtelsen lyder nu på, at den 49-årige har dræbt sin 52-årige kammerat med et skud fra et haglgevær. Manden nægter sig fortsat skyldig, oplyser anklager Margit Wegge fra Nordsjællands Politi.

Dommeren valgte dog at varetægtsfængsle den 49-årige i yderligere fire uger torsdag i Retten i Helsingør. Der er stadig lukkede døre i sagen. Margit Wegge bad om dørlukningen af hensyn til den yderligere efterforskning, for politiet ved endnu ikke, om den 49-årige var alene om at begå det formodede mord.

"Det er stadig en mulighed," siger hun.

Udover dørlukningen er der også nedlagt navneforbud i sagen.

Lars Halvor Hermansen var forsvundet i en måned, inden politiet anholdt den 49-årige mand for mordet. Halvanden uge senere blev liget fundet.

Den 49-årige er også stadig sigtet for at have haft mellem fire og seks kilo amfetamin på sin ejendom.

Publiceret 01 November 2018 15:30

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV