Eftersøgningen på en ejendom uden for Helsinge efter Lars Halvor Hermansen varede i halvanden uge. I søndags blev han fundet, dræbt af skud og begravet. Foto: Jens Berg Thomsen

Eftersøgningen på en ejendom uden for Helsinge efter Lars Halvor Hermansen varede i halvanden uge. I søndags blev han fundet, dræbt af skud og begravet. Foto: Jens Berg Thomsen

Tiltalt for sprit- og narkokørsel: Dræbte Lars skulle have været i retten

Drabsoffer blev standset med amfetamin tilbage i sommer

Af
Jens Berg Thomsen

Lars Halvor Hermansen fra Birkerød, der søndag blev fundet dræbt af skud ved en ejendom i Helsinge, skulle have været i retten i Hillerød onsdag den 31. oktober, hvor han var tiltalt for kørsel i bil under påvirkning af alkohol og narkotika.

Sagen havde dog ikke noget at gøre med, at Lars Halvor Hermansen søndag blev fundet dræbt af skud og begravet på en ejendom uden for Helsinge.

"Det er en gammel færdselssag, og den har ikke noget at gøre med den aktuelle sag," siger politikommissær og efterforskningsleder Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi til Ugeposten.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis drejede sagen sig om, at Lars Halvor Hermansen blev standset rutinemæssigt i sin bil, hvorefter han blev sigtet for at være påvirket af det euforiserende stof amfetamin samt alkohol. Derudover havde Lars Halvor Hermansen også 0,4 gram amfetamin på sig, da han blev anholdt, skriver avisen.

Det var netop amfetamin, den nu sigtede 49-årige mand fra Helsinge havde på sin ejendom uden for byen. Den 49-årige er udover drab sigtet for at have haft mellem fire og seks kilo amfetamin, som skulle distribueres til et større antal personer.

Lars Halvor Hermansen blev ifølge Henrik Gunst standset tilbage i juni måned i år.

Publiceret 31 October 2018 14:23

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl