Eftersøgningen på en ejendom uden for Helsinge efter Lars Halvor Hermansen varede i halvanden uge. I søndags blev han fundet, dræbt af skud og begravet. Foto: Jens Berg Thomsen

Eftersøgningen på en ejendom uden for Helsinge efter Lars Halvor Hermansen varede i halvanden uge. I søndags blev han fundet, dræbt af skud og begravet. Foto: Jens Berg Thomsen

Tiltalt for sprit- og narkokørsel: Dræbte Lars skulle have været i retten

Drabsoffer blev standset med amfetamin tilbage i sommer

Af
Jens Berg Thomsen

Lars Halvor Hermansen fra Birkerød, der søndag blev fundet dræbt af skud ved en ejendom i Helsinge, skulle have været i retten i Hillerød onsdag den 31. oktober, hvor han var tiltalt for kørsel i bil under påvirkning af alkohol og narkotika.

Sagen havde dog ikke noget at gøre med, at Lars Halvor Hermansen søndag blev fundet dræbt af skud og begravet på en ejendom uden for Helsinge.

"Det er en gammel færdselssag, og den har ikke noget at gøre med den aktuelle sag," siger politikommissær og efterforskningsleder Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi til Ugeposten.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis drejede sagen sig om, at Lars Halvor Hermansen blev standset rutinemæssigt i sin bil, hvorefter han blev sigtet for at være påvirket af det euforiserende stof amfetamin samt alkohol. Derudover havde Lars Halvor Hermansen også 0,4 gram amfetamin på sig, da han blev anholdt, skriver avisen.

Det var netop amfetamin, den nu sigtede 49-årige mand fra Helsinge havde på sin ejendom uden for byen. Den 49-årige er udover drab sigtet for at have haft mellem fire og seks kilo amfetamin, som skulle distribueres til et større antal personer.

Lars Halvor Hermansen blev ifølge Henrik Gunst standset tilbage i juni måned i år.

Publiceret 31 October 2018 14:23

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV