Eftersøgningen på en ejendom uden for Helsinge efter Lars Halvor Hermansen varede i halvanden uge. I søndags blev han fundet, dræbt af skud og begravet. Foto: Jens Berg Thomsen

Eftersøgningen på en ejendom uden for Helsinge efter Lars Halvor Hermansen varede i halvanden uge. I søndags blev han fundet, dræbt af skud og begravet. Foto: Jens Berg Thomsen

Tiltalt for sprit- og narkokørsel: Dræbte Lars skulle have været i retten

Drabsoffer blev standset med amfetamin tilbage i sommer

Af
Jens Berg Thomsen

Lars Halvor Hermansen fra Birkerød, der søndag blev fundet dræbt af skud ved en ejendom i Helsinge, skulle have været i retten i Hillerød onsdag den 31. oktober, hvor han var tiltalt for kørsel i bil under påvirkning af alkohol og narkotika.

Sagen havde dog ikke noget at gøre med, at Lars Halvor Hermansen søndag blev fundet dræbt af skud og begravet på en ejendom uden for Helsinge.

"Det er en gammel færdselssag, og den har ikke noget at gøre med den aktuelle sag," siger politikommissær og efterforskningsleder Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi til Ugeposten.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis drejede sagen sig om, at Lars Halvor Hermansen blev standset rutinemæssigt i sin bil, hvorefter han blev sigtet for at være påvirket af det euforiserende stof amfetamin samt alkohol. Derudover havde Lars Halvor Hermansen også 0,4 gram amfetamin på sig, da han blev anholdt, skriver avisen.

Det var netop amfetamin, den nu sigtede 49-årige mand fra Helsinge havde på sin ejendom uden for byen. Den 49-årige er udover drab sigtet for at have haft mellem fire og seks kilo amfetamin, som skulle distribueres til et større antal personer.

Lars Halvor Hermansen blev ifølge Henrik Gunst standset tilbage i juni måned i år.

Publiceret 31 October 2018 14:23

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.