Efter halvanden uge lykkedes det Nordsjællands Politi at finde liget af Lars Halvor Hermansen efter

Efter halvanden uge lykkedes det Nordsjællands Politi at finde liget af Lars Halvor Hermansen efter "en undren fra en borger." Foto: Jens Berg Thomsen

Lig fra Helsinge obduceret:

Lars blev dræbt af skud

Liget af den mand, der blev fundet på en ejendom uden for Helsinge, er identisk med den forsvunde Lars Halvor Hermansen

Af
Jens Berg Thomsen

Liget af den mand, der søndag blev fundet på en landejendom uden for Helsinge, hvor det var gravet ned, er identisk med 52-årige Lars Halvor Hermansen. Det fortæller politikommissær og efterforskningsleder Henrik Gunst til Ugeposten, og han kan også fortælle, at tirsdagens obduktion viser, at der er tale om drab.

"Han er dræbt af skud. Så meget kan jeg sige, men jeg har ikke yderligere at tilføje," siger efterforskningsleder og politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi.

Han ønsker ikke at kommentere på, hvor mange skud Lars Halvor Hermansen er blevet skudt og dræbt med, eller hvor tæt på, skuddet eller skuddene er affyret.

Bliver frivilligt i fængslet

En 49-årig mand fra Helsinge er fortsat varetægtsfængslet frem til på torsdag, men der bliver ikke tale om en fristforlængelse for en dommer, for den 49-årige er frivilligt gået med til at blive i fængslet yderligere en uge, fortæller Henrik Gunst.

"Han er fortsat varetægtsfængslet, sigtet for at besidde stoffer og for drab," siger han.

Lars Halvor Hermansen forsvandt den 18. september. Præcist en måned senere - den 18. oktober - blev den 49-årige mand anholdt, og dagen efter blev han sigtet for at have dræbt Lars Halvor Hermansen samt at have haft mellem fire og seks kilo amfetamin på den adresse, hvor liget også blev fundet gravet ned søndag eftermiddag.

Politiet: Blev dræbt samme dag, som han forsvandt

Inden dørene blev lukket til grundlovsforhøret torsdag i sidste uge, læste anklageren sigtelsen op i retten. Her kom det frem, at politiet mener, at drabet er sket mellem klokken 15 den 18. september og frem til klokken et næste morgen. Efter Lars Halvor Hermansens forsvinden den 18. september blev hans bil fundet på en parkeringsplads på Krathusvej mellem Frederiksborgvej og Bagsværd Sø. Parkeringspladsen ligger ikke langt fra Farum, hvor politiet mener, at Lars Halvor Hermansen befandt sig, da han sidst var i kontakt med nogle pårørende. Bilen blev fundet torsdag den 4. oktober, men et vidne har forklaret politiet, at bilen har stået parkeret der siden den 30. september.

Efter varetægtsfængslingen den 19. oktober gennemsøgte Nordsjællands Politi den landejendom uden for Helsinge, hvor den 49-årige mand bor. Det var ifølge Henrik Gunst "en undren fra en borger," der førte frem til, at politiet begyndte at grave efter- og fandt liget af Lars Halvor Hermansen.

Den sigtede 49-årige nægter sig skyldig i både drab og have besiddet narkotika.

Publiceret 30 October 2018 18:27

SENESTE TV