Efter halvanden uge lykkedes det Nordsjællands Politi at finde liget af Lars Halvor Hermansen efter

Efter halvanden uge lykkedes det Nordsjællands Politi at finde liget af Lars Halvor Hermansen efter "en undren fra en borger." Foto: Jens Berg Thomsen

Lig fra Helsinge obduceret:

Lars blev dræbt af skud

Liget af den mand, der blev fundet på en ejendom uden for Helsinge, er identisk med den forsvunde Lars Halvor Hermansen

Af
Jens Berg Thomsen

Liget af den mand, der søndag blev fundet på en landejendom uden for Helsinge, hvor det var gravet ned, er identisk med 52-årige Lars Halvor Hermansen. Det fortæller politikommissær og efterforskningsleder Henrik Gunst til Ugeposten, og han kan også fortælle, at tirsdagens obduktion viser, at der er tale om drab.

"Han er dræbt af skud. Så meget kan jeg sige, men jeg har ikke yderligere at tilføje," siger efterforskningsleder og politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi.

Han ønsker ikke at kommentere på, hvor mange skud Lars Halvor Hermansen er blevet skudt og dræbt med, eller hvor tæt på, skuddet eller skuddene er affyret.

Bliver frivilligt i fængslet

En 49-årig mand fra Helsinge er fortsat varetægtsfængslet frem til på torsdag, men der bliver ikke tale om en fristforlængelse for en dommer, for den 49-årige er frivilligt gået med til at blive i fængslet yderligere en uge, fortæller Henrik Gunst.

"Han er fortsat varetægtsfængslet, sigtet for at besidde stoffer og for drab," siger han.

Lars Halvor Hermansen forsvandt den 18. september. Præcist en måned senere - den 18. oktober - blev den 49-årige mand anholdt, og dagen efter blev han sigtet for at have dræbt Lars Halvor Hermansen samt at have haft mellem fire og seks kilo amfetamin på den adresse, hvor liget også blev fundet gravet ned søndag eftermiddag.

Politiet: Blev dræbt samme dag, som han forsvandt

Inden dørene blev lukket til grundlovsforhøret torsdag i sidste uge, læste anklageren sigtelsen op i retten. Her kom det frem, at politiet mener, at drabet er sket mellem klokken 15 den 18. september og frem til klokken et næste morgen. Efter Lars Halvor Hermansens forsvinden den 18. september blev hans bil fundet på en parkeringsplads på Krathusvej mellem Frederiksborgvej og Bagsværd Sø. Parkeringspladsen ligger ikke langt fra Farum, hvor politiet mener, at Lars Halvor Hermansen befandt sig, da han sidst var i kontakt med nogle pårørende. Bilen blev fundet torsdag den 4. oktober, men et vidne har forklaret politiet, at bilen har stået parkeret der siden den 30. september.

Efter varetægtsfængslingen den 19. oktober gennemsøgte Nordsjællands Politi den landejendom uden for Helsinge, hvor den 49-årige mand bor. Det var ifølge Henrik Gunst "en undren fra en borger," der førte frem til, at politiet begyndte at grave efter- og fandt liget af Lars Halvor Hermansen.

Den sigtede 49-årige nægter sig skyldig i både drab og have besiddet narkotika.

Publiceret 30 October 2018 18:27

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV