Efter halvanden uge lykkedes det Nordsjællands Politi at finde liget af Lars Halvor Hermansen efter

Efter halvanden uge lykkedes det Nordsjællands Politi at finde liget af Lars Halvor Hermansen efter "en undren fra en borger." Foto: Jens Berg Thomsen

Lig fra Helsinge obduceret:

Lars blev dræbt af skud

Liget af den mand, der blev fundet på en ejendom uden for Helsinge, er identisk med den forsvunde Lars Halvor Hermansen

Af
Jens Berg Thomsen

Liget af den mand, der søndag blev fundet på en landejendom uden for Helsinge, hvor det var gravet ned, er identisk med 52-årige Lars Halvor Hermansen. Det fortæller politikommissær og efterforskningsleder Henrik Gunst til Ugeposten, og han kan også fortælle, at tirsdagens obduktion viser, at der er tale om drab.

"Han er dræbt af skud. Så meget kan jeg sige, men jeg har ikke yderligere at tilføje," siger efterforskningsleder og politikommissær Henrik Gunst fra Nordsjællands Politi.

Han ønsker ikke at kommentere på, hvor mange skud Lars Halvor Hermansen er blevet skudt og dræbt med, eller hvor tæt på, skuddet eller skuddene er affyret.

Bliver frivilligt i fængslet

En 49-årig mand fra Helsinge er fortsat varetægtsfængslet frem til på torsdag, men der bliver ikke tale om en fristforlængelse for en dommer, for den 49-årige er frivilligt gået med til at blive i fængslet yderligere en uge, fortæller Henrik Gunst.

"Han er fortsat varetægtsfængslet, sigtet for at besidde stoffer og for drab," siger han.

Lars Halvor Hermansen forsvandt den 18. september. Præcist en måned senere - den 18. oktober - blev den 49-årige mand anholdt, og dagen efter blev han sigtet for at have dræbt Lars Halvor Hermansen samt at have haft mellem fire og seks kilo amfetamin på den adresse, hvor liget også blev fundet gravet ned søndag eftermiddag.

Politiet: Blev dræbt samme dag, som han forsvandt

Inden dørene blev lukket til grundlovsforhøret torsdag i sidste uge, læste anklageren sigtelsen op i retten. Her kom det frem, at politiet mener, at drabet er sket mellem klokken 15 den 18. september og frem til klokken et næste morgen. Efter Lars Halvor Hermansens forsvinden den 18. september blev hans bil fundet på en parkeringsplads på Krathusvej mellem Frederiksborgvej og Bagsværd Sø. Parkeringspladsen ligger ikke langt fra Farum, hvor politiet mener, at Lars Halvor Hermansen befandt sig, da han sidst var i kontakt med nogle pårørende. Bilen blev fundet torsdag den 4. oktober, men et vidne har forklaret politiet, at bilen har stået parkeret der siden den 30. september.

Efter varetægtsfængslingen den 19. oktober gennemsøgte Nordsjællands Politi den landejendom uden for Helsinge, hvor den 49-årige mand bor. Det var ifølge Henrik Gunst "en undren fra en borger," der førte frem til, at politiet begyndte at grave efter- og fandt liget af Lars Halvor Hermansen.

Den sigtede 49-årige nægter sig skyldig i både drab og have besiddet narkotika.

Publiceret 30 October 2018 18:27

Tisvilde Koret søger flere medlemmer

Sang Tisvilde Koret er et kvindekor, som lige nu består af 24 kvinder. Koret er et tre-stemmigt kor med et bredt repertoire.

"Koret ledes af Erik Knudsen, som er en ung ambitiøs korleder, der til stadighed uddanner sig videre og finder nye spændende veje for koret. Korlederens engagement og glæde ved sangen smitter og får alle i koret til at yde det bedste de har lært," skriver Tisvilde Koret i en pressemeddelelse. Koret synger sange fra den nordiske sangskat, sange med kirkeligt islæt og sange fra det lettere klassiske repertoire. Koret er så heldigt, at få lov til at synge i Vejby Kirkes Sognegård.. Man mødes hver mandag aften klokken 19.00 til 21.15.

Første aften i den nye sæson er mandag 2. september. Sæsonen strækker sig frem til slutningen af april 2020.

Alsang med musik til i Sognegården

arrangement Onsdag 28. august kl. 19-21.15 byder foreningen 'Musik og Kor i Tisvilde' på sommeralsang i Sognegården i Vejby.

"Alsang er for alle og kræver ingen tilmelding. Kom, som du er, og syng med den stemme, du har, og få et par fornøjelige timer sammen med andre," skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Musikerne Frede Knudsen, Ole Jacobsen og John Friis vil akkompagnere sangene og måske overraske med lidt af deres egen musik.

Man skal synge sange fra den danske sangskat som 'Se dig ud en sommerdag', 'Mormors kolonihavehus' og en enkelt svensk. Elise Stendevad vil fortælle små historier om sangene og deres digtere og komponister.

I pausen vil foreningen servere kaffe og hjemmebag, der koster 50 kr til sparegrisen.

Arrangementet er den første af i alt seks alsangsaftner, der vil komme i løbet af vinteren. Se mere på www.musikogkor-i-tisvilde.dk.

jesl