Foto: Politiet

Foto: Politiet

Dræbt i Helsinge?

Politiet fremstiller 49-årig i sagen om forsvundne Lars

Af
Jens Berg Thomsen

Torsdag formiddag har Nordsjællands Politi meddelt, at der er grundlovsforhør i en sag om manddrab i Helsinge. Sagen "relaterer sig" til en efterlysning, som har været bragt i flere medier, herunder i Ugeposten.

"Det har relation til den efterlysning, vi har haft ude efter Lars Halvor Hermansen," oplyser pressevagten hos Nordsjællands Politi.

Lars Halvor Hermansen var sidst i kontakt med sine pårørende tirsdag den 18. september omkring klokken 19, og efterforskning har vist, at Lars Halvor Hermansen befandt sig enten i eller omkring Farum ved kontakten, har Nordsjællands Politi senere fortalt. Hans bil, en sort Seat, blev fundet på Krathusvej mellem Frederiksborgvej og Bagsværd Sø i Bagsværd torsdag den 4. oktober.

I tirsdags valgte politiet altså endnu engang at eftersøge Lars Hermansen.

"Efterforskningen har indtil videre ikke kunnet udelukke, at der er sket en alvorlig forbrydelse i forbindelse med Lars Halvor Hermansens pludselige forsvinden, og derfor efterlyser vi ham nu igen," skrev politiet ud på Facebook.

Anholdt for drab

Der er tale om en 49-årig mand, der er anholdt for drab og skal fremstilles, fortæller pressevagten. Om der er fundet et lig i Helsinge, hvor den fremstillede stammer fra, eller andre oplysninger, kan politiet ikke komme ind på i skrivende stund.

"Jeg har ikke yderligere oplysninger," fortæller pressevagten og henviser til det grundlovsforhør, der er planlagt senere på torsdagen klokken 15 i Retten i Helsingør.

Udover manddrab handler grundlovsforhøret også om narko, oplyser politiet.

Publiceret 18 October 2018 12:15

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl