Den efterlyste Lars Halvor Hermansen.

Den efterlyste Lars Halvor Hermansen.

Udelukker ikke flere gerningsmænd: Mand fra Helsinge sigtet for drab på forsvundne Lars

Anklager vil ikke fortælle, om der er fundet lig i drabssag fra Helsinge

Af
Jens Berg Thomsen

En 49-årig mand sidder i dette øjeblik i grundlovsforhør i Retten i Helsinge. Han er sigtet for drabet på den 52-årige Lars Halvor Hermansen fra Birkerød. Anklager Margit Wegge læste sigtelsen op, inden dommeren valgte at lukke dørene. Ud over de lukkede døre, er der også nedlagt navneforbud i sagen.

Den 49-årige mand er sigtet for på ukendt vis og på et ukendt sted i Nordsjælland at have dræbt Lars Halvor Hermansen - muligvis i forening med andre, læste anklageren op. Det var også netop hensynet til den videre efterforskning, der gjorde, at anklageren bad om at få lukket dørene.

"Der er muligvis andre gerningsmænd på fri fod," sagde anklageren.

Drabet er sket mellem den 18. september omkring klokken 15 og frem til den 19. september klokken et om natten, står der i sigtelsen.

Ud over sigtelsen for manddrab er den 49-årige også sigtet for at have haft mellem fire og seks kilo amfetamin på en adresse i Helsinge, lod anklageren vide. Om stoffet kan kædes sammen til drabssigtelsen, står hen i det uvisse.

Forud for grundlovsforhøret havde Nordsjællands Politi kaldt sigtelsen "manddrab i Helsinge", men anklageren ønskede ikke at uddybe formuleringen over for den tilstedeværende presse i Retten i Helsingør. Anklageren havde heller ingen bemærkninger til, om der er fundet et lig i sagen.

Den sigtede, der virkede rolig i salen, lod vide gennem sin forsvarer, at han nægter sig skyldig i begge sigtelser, inden dørene blev lukket.

Ugeposten følger sagen.

Publiceret 18 October 2018 16:18

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl