Den efterlyste Lars Halvor Hermansen.

Den efterlyste Lars Halvor Hermansen.

Udelukker ikke flere gerningsmænd: Mand fra Helsinge sigtet for drab på forsvundne Lars

Anklager vil ikke fortælle, om der er fundet lig i drabssag fra Helsinge

Af
Jens Berg Thomsen

En 49-årig mand sidder i dette øjeblik i grundlovsforhør i Retten i Helsinge. Han er sigtet for drabet på den 52-årige Lars Halvor Hermansen fra Birkerød. Anklager Margit Wegge læste sigtelsen op, inden dommeren valgte at lukke dørene. Ud over de lukkede døre, er der også nedlagt navneforbud i sagen.

Den 49-årige mand er sigtet for på ukendt vis og på et ukendt sted i Nordsjælland at have dræbt Lars Halvor Hermansen - muligvis i forening med andre, læste anklageren op. Det var også netop hensynet til den videre efterforskning, der gjorde, at anklageren bad om at få lukket dørene.

"Der er muligvis andre gerningsmænd på fri fod," sagde anklageren.

Drabet er sket mellem den 18. september omkring klokken 15 og frem til den 19. september klokken et om natten, står der i sigtelsen.

Ud over sigtelsen for manddrab er den 49-årige også sigtet for at have haft mellem fire og seks kilo amfetamin på en adresse i Helsinge, lod anklageren vide. Om stoffet kan kædes sammen til drabssigtelsen, står hen i det uvisse.

Forud for grundlovsforhøret havde Nordsjællands Politi kaldt sigtelsen "manddrab i Helsinge", men anklageren ønskede ikke at uddybe formuleringen over for den tilstedeværende presse i Retten i Helsingør. Anklageren havde heller ingen bemærkninger til, om der er fundet et lig i sagen.

Den sigtede, der virkede rolig i salen, lod vide gennem sin forsvarer, at han nægter sig skyldig i begge sigtelser, inden dørene blev lukket.

Ugeposten følger sagen.

Publiceret 18 October 2018 16:18

SENESTE TV

Spil bingo og hjælp SOS Børnebyerne

Hjælp SOS Børnebyerne arrangerer bingospil torsdag 21. Marts.

Denne dag kan du spille og støtte en god sag . Det sker i "Det Gamle Posthus" på Stationsvej i Gilleleje. SOS Børnebyerne er klar med masser af spilleplader og gevinster. Overskuddet fra dagen går ubeskåret til SOS Børnebyerne.

Det er SOS Børnebyernes Lokalgruppe, der står for arrangementet, og de håber, at både garvede bankospillere og nybegyndere har lyst til at være med og støtte den gode sag.

”Vi har været rundt i byens butikker for at få sponsoreret gaver til arrangementet. Det har været en meget positiv oplevelse. Vi mærker stor velvilje og god opbakning til den indsats SOS Børnebyerne gør rundt om i verden for at hjælpe forældreløse og udsatte børn,” siger Anni Sejrsbøl fra lokalgruppen.

Kapp