Maria Hirse, der i dag har skiftet navn, skal for retten den 29. januar næste år. Arkivfoto: Bo Nymann / Ritzau Scanpix

Maria Hirse, der i dag har skiftet navn, skal for retten den 29. januar næste år. Arkivfoto: Bo Nymann / Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Tiltale: Maria Hirse anholdt med knojern og hælervarer

Havde køkkenudstyr, lysestager og våben i hus i Vejby

Af
Jens Berg Thomsen

retssag Den tidligere bogstavvender i det engang så populære tv-program 'Lykkehjulet', Maria Hirse, skal snart en tur i retten i Helsingør. Hun er tiltalt for i alt fem forhold, viser anklageskriftet fra Nordsjællands Politi, som Ugeposten har fået udleveret.

Maria Hirse, der nu har skiftet navn til Mariia Madeleine Sea Svensson, blev anholdt sidste år den 15. juli i et sommerhus i Vejby, hvor hun angiveligt havde en stribe af hælervarer sammen med sin kæreste. I anklageskriftet kan man læse, at det drejede sig om fiskegrej, et vinkøleskab, diverse vine og spiritus, et designersofabord, en blender og en køkkenmaskine, søpapegøjer af Kaj Bojesen, lysestager i sølv og en gulvlanterne. Effekterne havde en samlet værdi af 69.000 kroner, og Maria Hirse havde nået at sælge nogle af effekterne, lyder tiltalen på. Effekterne stammede fra et sommerhus på Vejby Strandvej, vurderer politiet.

46-årige Maria Hirse er tiltalt for forholdet sammen med sin kæreste. Sammen med kæresten er hun også tiltalt for hæleri ved at have haft to PH-bordlamper til en samlt værdi af 25.000 kroner, der ifølge politiet stammer fra et indbrud i et sommerhus i Tisvildeleje. Derudover er de to også tiltalt for yderlidgere hæleri ved at have i alt fem brødristere, seks elkedler, en mælkekedel, ni lysestager og fire brødkasser til en samlet værdi af 20.000 kroner. Disse effekter stammer fra et tyveri i et lagerrum på Kystvejen i Vejby, og Maria Hirse og hendes kæreste har ifølge politiet vidst, at der var tale om varme varer. Ud over hælervarerne har anklagemyndigheden også tiltalt tv-værten for at have været i besiddelse af et knojern, hvilket er en overtrædelse af våbenloven.

Anholdt under tyveriforsøg

Det var den 15. juli, at Maria Hirse blev anholdt i sit hjem i Vejby. Godt to uger senere, den 31. juli omkring klokken 23, blev Maria Hirse imidlertid anholdt igen. Denne gang var hun sammen med en veninde ifølge politiet igang med at stjæle fra en stald ved en gård i Plejelt i nærheden af Esrum. Gårdejeren, der ifølge Helsingør Dagblad er en pensioneret politikommissær ved navn Henrik Hattel, overraskede de to veninder i deres forehavende.

"Derefter prøver de at stikke af. Jeg løber efter den ene, der falder og slår sig. Jeg får fat i hende og holder hende fast, indtil politiet kommer. At man vælger at begynde at løbe, når lyset bliver tændt, kan kun skyldes, at man ikke har rent mel i posen," har han sagt til Helsingør Dagblad.

Selv udlagde Maria Hirse ifølge Ekstra Bladet situationen helt anerledes på Facebook, hvor hun skrev, at de to veninder var ude for at se på hestebokse.

Faktum er, at vi går ned langs stalden for at se, hvor mange bokse, der har åbent vindue. Da klokken er 22.45, vil vi ikke forstyrre, men da vi gerne vil se størrelsen på hesteboksene, åbner vi stalddøren. Vi når dog kun lige at træde ind, da lyset bliver tændt og nogle mennesker kommer løbende og råber op. Vi bliver forskrækkede og begynder at løbe, da det er tydeligt, at stemmerne er vrede," skrev Maria Hirse på Facebook.

I anklageskriftet kan man se, at Maria Hirse i dag har bopæl i Slagelse, at kæresten har i Glumsø, og at veninden er en 23-årig kvinde fra Gørløse.

Sagen mod de tre skal for retten den 29. januar 2019, fortæller presseafdelingen i Nordsjællands Politi.

Publiceret 17 October 2018 13:09

SENESTE TV

Kisser og Søren kommer og underholder

Show Det populære par Kisser og Søren besøger Helsinge Pensionistforening fredag 18. januar.

"Kisser og Søren er lig med ægte dansk folkelig underholdning og er et sikkert hit med deres brede repertoire. Det hele bliver serveret med et glimt i øjet og smil på læben i et behageligt lydniveau. Kisser og Søren har hurtigt opnået en status samt stor respekt som foregangs"mænd" for den ægte danske populær musik. Ingen har formået så hurtigt at slå sig fast i det danske publikum som Kisser og Søren med deres finurlige tekster og iørefaldende melodier. Det er dansk, det er pop og særdeles medrivende," skriver Helsinge Pensionistforening i en pressemeddelelse.

Man kan opleve Kisser og Søren i Café Appetit, Helsingegården 18. januar kl. 14.30. Der er gratis adgang for pensionistforeningens medlemmer, og tilmelding er ikke nødvendig.

Kapp