Den 60-årige kvinde fra Norge har blandt andet været i Vejby, hvor hun ifølge anklagen har svindlet for i alt 2.750 kroner. Modelfoto: Mostphotos

Den 60-årige kvinde fra Norge har blandt andet været i Vejby, hvor hun ifølge anklagen har svindlet for i alt 2.750 kroner. Modelfoto: Mostphotos

Snyd og bedrag: Kvinde svindlede for flere tusinde kroner

Snød blandt andet på bed and breakfast i Vejby

Af
Jens Berg Thomsen

svindel 38.889 kroner og ti øre. Så meget er en 60-årig norsk kvinde anklaget for at have snydt forskellige mennesker for over i alt 24 gange. Kvinden, der skal i retten til december i år, har svindlet flere steder i Danmark, deriblandt på en "bed and breakfast" i Vejby. Det viser anklageskriftet fra anklagemyndigheden i Nordsjællands Politi, som Ugeposten har læst.

Forholdet fra Vejby, som går tilbage til november i 2015, handler om bedrageri "af særlig grov beskaffenhed", står der i anklgen. Kvinden har her snydt for i alt 2.750 kroner. I anklageskriftet står der, at kvinden har "solgt" nogle cigarette, hun ikke havde, til to personer på overnatningsstedet. Kvinden har også tilsyneladende betalt blot én ud af i alt fire overnatninger og stukket af fra regningen. Der står ikke i detaljer, hvad kvinden har sagt, men tiltalen lyder på at have "fremkaldt, bestyrket eller udnyttet en vildfarelse" hos de to personer.

Ekstra Bladet har tidligere skrevet om kvinden, derifølge avisen er kendt for notorisk svindel gennem mange forskellige typer af historier til at snyde folk, og hun har gennem tiden blandt andet udgivet sig for at være bedemand, jordemor, læge, overlæge, præst og psykolog. Kvinden har også brugt et væld af forskellige navne, skriver avisen.

Det var en kvinde i Holte, der i denne omgang sørgede for at få kvinden i politiets varetægt. Kvinden fra Holte var ifølge Ekstra Bladet selv blevet snydt af kvinden, så hun googlede hendes navn og fandt ud af, at den 60-årige var kendt for at svindle. Det fik kvinden til at udføre et "større detektivarbejde" selv, skriver avisen, og det mundede ud i, at politiet kunne anholde kvinden.

I anklageskriftet står der, at kvinden i denne omgang er tiltalt for at have solgt billetter til Roskilde Festival, uden at kunne levere dem, at have stukket af fra flere hotelregninger i blandt andet Sønderjylland og på Bornholm og have snydt folk i forskellige kirker til at låne sig penge, uden de blev betalt tilbage.

Sagen er tidslagt i Retten i Lyngby til den 17., 19. og 20. december 2018.

Publiceret 12 October 2018 03:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl