Den 60-årige kvinde fra Norge har blandt andet været i Vejby, hvor hun ifølge anklagen har svindlet for i alt 2.750 kroner. Modelfoto: Mostphotos

Den 60-årige kvinde fra Norge har blandt andet været i Vejby, hvor hun ifølge anklagen har svindlet for i alt 2.750 kroner. Modelfoto: Mostphotos

Snyd og bedrag: Kvinde svindlede for flere tusinde kroner

Snød blandt andet på bed and breakfast i Vejby

Af
Jens Berg Thomsen

svindel 38.889 kroner og ti øre. Så meget er en 60-årig norsk kvinde anklaget for at have snydt forskellige mennesker for over i alt 24 gange. Kvinden, der skal i retten til december i år, har svindlet flere steder i Danmark, deriblandt på en "bed and breakfast" i Vejby. Det viser anklageskriftet fra anklagemyndigheden i Nordsjællands Politi, som Ugeposten har læst.

Forholdet fra Vejby, som går tilbage til november i 2015, handler om bedrageri "af særlig grov beskaffenhed", står der i anklgen. Kvinden har her snydt for i alt 2.750 kroner. I anklageskriftet står der, at kvinden har "solgt" nogle cigarette, hun ikke havde, til to personer på overnatningsstedet. Kvinden har også tilsyneladende betalt blot én ud af i alt fire overnatninger og stukket af fra regningen. Der står ikke i detaljer, hvad kvinden har sagt, men tiltalen lyder på at have "fremkaldt, bestyrket eller udnyttet en vildfarelse" hos de to personer.

Ekstra Bladet har tidligere skrevet om kvinden, derifølge avisen er kendt for notorisk svindel gennem mange forskellige typer af historier til at snyde folk, og hun har gennem tiden blandt andet udgivet sig for at være bedemand, jordemor, læge, overlæge, præst og psykolog. Kvinden har også brugt et væld af forskellige navne, skriver avisen.

Det var en kvinde i Holte, der i denne omgang sørgede for at få kvinden i politiets varetægt. Kvinden fra Holte var ifølge Ekstra Bladet selv blevet snydt af kvinden, så hun googlede hendes navn og fandt ud af, at den 60-årige var kendt for at svindle. Det fik kvinden til at udføre et "større detektivarbejde" selv, skriver avisen, og det mundede ud i, at politiet kunne anholde kvinden.

I anklageskriftet står der, at kvinden i denne omgang er tiltalt for at have solgt billetter til Roskilde Festival, uden at kunne levere dem, at have stukket af fra flere hotelregninger i blandt andet Sønderjylland og på Bornholm og have snydt folk i forskellige kirker til at låne sig penge, uden de blev betalt tilbage.

Sagen er tidslagt i Retten i Lyngby til den 17., 19. og 20. december 2018.

Publiceret 12 October 2018 03:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV