Den 60-årige kvinde fra Norge har blandt andet været i Vejby, hvor hun ifølge anklagen har svindlet for i alt 2.750 kroner. Modelfoto: Mostphotos

Den 60-årige kvinde fra Norge har blandt andet været i Vejby, hvor hun ifølge anklagen har svindlet for i alt 2.750 kroner. Modelfoto: Mostphotos

Snyd og bedrag: Kvinde svindlede for flere tusinde kroner

Snød blandt andet på bed and breakfast i Vejby

Af
Jens Berg Thomsen

svindel 38.889 kroner og ti øre. Så meget er en 60-årig norsk kvinde anklaget for at have snydt forskellige mennesker for over i alt 24 gange. Kvinden, der skal i retten til december i år, har svindlet flere steder i Danmark, deriblandt på en "bed and breakfast" i Vejby. Det viser anklageskriftet fra anklagemyndigheden i Nordsjællands Politi, som Ugeposten har læst.

Forholdet fra Vejby, som går tilbage til november i 2015, handler om bedrageri "af særlig grov beskaffenhed", står der i anklgen. Kvinden har her snydt for i alt 2.750 kroner. I anklageskriftet står der, at kvinden har "solgt" nogle cigarette, hun ikke havde, til to personer på overnatningsstedet. Kvinden har også tilsyneladende betalt blot én ud af i alt fire overnatninger og stukket af fra regningen. Der står ikke i detaljer, hvad kvinden har sagt, men tiltalen lyder på at have "fremkaldt, bestyrket eller udnyttet en vildfarelse" hos de to personer.

Ekstra Bladet har tidligere skrevet om kvinden, derifølge avisen er kendt for notorisk svindel gennem mange forskellige typer af historier til at snyde folk, og hun har gennem tiden blandt andet udgivet sig for at være bedemand, jordemor, læge, overlæge, præst og psykolog. Kvinden har også brugt et væld af forskellige navne, skriver avisen.

Det var en kvinde i Holte, der i denne omgang sørgede for at få kvinden i politiets varetægt. Kvinden fra Holte var ifølge Ekstra Bladet selv blevet snydt af kvinden, så hun googlede hendes navn og fandt ud af, at den 60-årige var kendt for at svindle. Det fik kvinden til at udføre et "større detektivarbejde" selv, skriver avisen, og det mundede ud i, at politiet kunne anholde kvinden.

I anklageskriftet står der, at kvinden i denne omgang er tiltalt for at have solgt billetter til Roskilde Festival, uden at kunne levere dem, at have stukket af fra flere hotelregninger i blandt andet Sønderjylland og på Bornholm og have snydt folk i forskellige kirker til at låne sig penge, uden de blev betalt tilbage.

Sagen er tidslagt i Retten i Lyngby til den 17., 19. og 20. december 2018.

Publiceret 12 October 2018 03:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.