Mand fik dom for at have et gevær i sit værksted. Modelfoto

Mand fik dom for at have et gevær i sit værksted. Modelfoto

Havde gevær og pot i værkstedet: 61-årig idømt fængsel

Uladt gevær stod i fire år

Af
Jens Berg Thomsen

En 61-årig mand fra Helsinge fik forleden en ubetinget fængselsstraf på 20 dage, fordi han havde haft et ikkeladt gevær stående i sit værksted. Udover geværet, fik manden også konfiskeret seks gram pot og 2,5 gram amfetamin.

Manden havde på forhånd erkendt sig skyldig, står der i dommen fra Retten i Helsingør. Geværet med en kaliber på 22 millimeter havde stået der, da manden rykkede ind i værkstedet for fire år siden, lød forklaringen i retten. Der havde aldrig været ammunition til geværet, forklarede manden. Han erkendte at have haft geværet og haft stofferne. Potten var til hans eget brug, mens amfetaminen var blevet glemt af nogle gæster, og det havde fået manden til at smide det i fryseren, så det ikke gik i fordærv.

Ud over dommen på 20 dages fængsel fik manden konfiskeret geværet og stofferne, står der i dommen.

Publiceret 04 September 2018 10:00

SENESTE TV

Tisvilde-borger hjælper Knud Rasmussen

Fritid Tisvilde-borger er med til at bevare Knud Rasmussens ekspeditionsskib. Det er Lotte Mundus. Hun blev valgt 3. maj ind i bestyrelsen for den frivillige forening Kivioqs Venner Hundested.

Foreningen tæller frivillige fra hele Nordsjælland og arbejder målrettet på at overtage det eneste bevarede af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe fra Thule-ekspeditionerne, Kivioq. Med overtagelsen vil de hjemføre Kivioq til Hundested, hvor skibet skal gøres sejlklar og sejle som et levende museum for polarekspeditioner, forskerånd og nordatlantisk samarbejde.

Og netop det nordatlantiske er baggrunden for, at Lotte Mundus blev valgt ind i bestyresen. Lotte har boet i Grønland i en del år og er for nylig vendt tilbage til Danmark.

Interesserede i projektet kan få et levende indtryk af Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, når skibet 5., 6. og 10. juni gæster Hundested Havn. Besætningen holder åbent skib hver af de tre dage fra kl. 14 til 18.