Mand fik dom for at have et gevær i sit værksted. Modelfoto

Mand fik dom for at have et gevær i sit værksted. Modelfoto

Havde gevær og pot i værkstedet: 61-årig idømt fængsel

Uladt gevær stod i fire år

Af
Jens Berg Thomsen

En 61-årig mand fra Helsinge fik forleden en ubetinget fængselsstraf på 20 dage, fordi han havde haft et ikkeladt gevær stående i sit værksted. Udover geværet, fik manden også konfiskeret seks gram pot og 2,5 gram amfetamin.

Manden havde på forhånd erkendt sig skyldig, står der i dommen fra Retten i Helsingør. Geværet med en kaliber på 22 millimeter havde stået der, da manden rykkede ind i værkstedet for fire år siden, lød forklaringen i retten. Der havde aldrig været ammunition til geværet, forklarede manden. Han erkendte at have haft geværet og haft stofferne. Potten var til hans eget brug, mens amfetaminen var blevet glemt af nogle gæster, og det havde fået manden til at smide det i fryseren, så det ikke gik i fordærv.

Ud over dommen på 20 dages fængsel fik manden konfiskeret geværet og stofferne, står der i dommen.

Publiceret 04 September 2018 10:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs