Modelfoto: Mostphotos

Modelfoto: Mostphotos

Bizart hærværk: Indbrudstyv hældte rødvin ud i entré

Indbrud i Helsinge

Af
Jens Berg Thomsen

indbrud Mellem fredag klokken 8.30 og søndag kokken 13.30 har en indbrudstyv været på spil i en villa på Baunedalsvej i Helsinge. På politiets døgnrapport står der, at et vindue er brækket op, og at skuffer og skabe er gennemrodet.

Tyven har hældt to flasker rødvin ud på gulvet i entreen, og der er stjålet kontanter, seks styk ure, smykker og sølvtøj.

Publiceret 07 August 2018 00:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs